Ugrás a tartalomra
Pixabay

A vírushordozó szerbiai óvónő nem adta tovább a kórt - védőfelszerelést használt

2020.05.26
18:30
2020.05.26
18:37
Forrás
N1
Elkapta egy prokupljei óvónő a koronavírust - erősítette meg a Beta hírügynökségnek az információt az óvoda igazgatója.

A pozitív esetre akkor derült fény, amikor tesztelték mind a 108 dolgozót az iskoláskor előtti intézményben. Az óvónőnek nem voltak tünetei, így fogalma sem volt arról, hogy vírushordozó. Mivel végig használta a javasolt védőeszközöket, nem adta tovább a fertőzést a gyerekeknek. Az óvodát fertőtlenítették, a fertőzött személyt karanténba helyezték és az intézmény tovább folytatja a munkát.

járvány
óvónő
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.