Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Visszatérhettek az iskolapadokba a tanulók

2021.04.19
13:33
2021.04.19
17:21
Forrás
Pannon RTV
Ma reggel, hathetes online oktatás után visszatérhettek az iskolapadokba a tanulók. A szakemberek szerint a szeptember óta alkalmazott járványügyi intézkedések hatékonynak bizonyultak, így megteremtődtek a feltételek a tantermi oktatás folytatására.

Rövid idő alatt sokat kell pótolniuk a diákoknak, ugyanis a hónap végén már a tavaszi szünet kezdődik.

Pannon RTV/Rácz László

Boldogan lapozzák a tankönyvüket az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola magyar elsősei. A nagyobbak között egyeseknek a baráti társaság hiányzott, míg másoknak a tantermi oktatás.

Tallós Kinga: „Leginkább a barátok hiányoztak, a társaság, az együtt-tanulás, a bohóckodás, de jó volt otthon a pihenés, az otthon tanulás.”

Deák Evelin: „Örülünk, hogy visszajöttünk az iskolába, így sokkal többet tudunk tanulni. Online kicsit nehezebb volt, mivel nem tudtuk annyira elsajátítani a tananyagokat, de így most sokkal jobb, hogy visszatértünk.”

Pannon RTV/Rácz László

A nyolcadikosok nemrégiben próbaérettségin adhattak számot az eddig megszerzett tudásukról.

Gál Noémi: „A próbaérettségi elég jól sikerült ahhoz képest, hogy online voltunk, de ha normálisan jöttünk volna iskolába, sokkal jobb lett volna, hisz más a diák és a tanár között a kapcsolat élőben, mint interneten. Nagyon jól elő voltak adva így is az órák, de mégis kicsit többször meg kellett nézni, hogy érthetőbb legyen.”

Pannon RTV

A tanárok tapasztalata szerint a távoktatásban a diákok nem követik olyan lelkiismeretesen a tananyagot, mint amikor iskolába járnak, hiszen nincs folyamatos számonkérés.

Máriás Mónika matematikatanár: „Sajnos a matematika elég komolyan egymásra épül, ha elvesztik a fonalat az elején, később ezt nagyon nehéz visszahozni. Így, hogy a próbaérettségi már megvolt, ahogy visszaülünk az iskolapadba, látom az eredmények alapján, hogy mire kell jobban a hangsúlyt fektetni, milyen típusú feladatokra.”

Pannon RTV/Rácz László

A rendkívüli körülmények között komoly szervezőmunkát igényel összehangolni a diákok és a pedagógusok igényeit.

Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója: „Nagyon nehéz. A gyerekek az iskolapadban töltött időszakban is 30 perces órákon vesznek részt, tehát nem teljes az oktatási program, ha pedig otthon vannak, akkor teljesen másként fogják fel a kötelezettségeket. Mi és a kollégák annak a pártján vagyunk, hogy legjobb lenne, ha itt, az iskolában folyna huzamosabb ideig az oktatás.”

A hónap végén esedékes a tavaszi szünet. A szakemberek reményei szerint addig nem növekszik majd jelentősebb mértékben az iskolákban a fertőzöttek száma.

iskola
tanterem
Óbecse
Petőfi Sándor Általános Iskola
Potrebić Tőzsér Gabriella

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.