Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

2022.12.02
16:45
2022.12.02
16:53
Forrás
Pannon RTV
A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

A horgosiak abban reménykednek, hogy az ígéretekhez híven a szerb rendőrség emberei az összes faluba érkező illegális bevándorlót azonnal elszállítják.

Pontosan egy héttel ezelőtt hajtottak végre nagyszabású rendőrségi és csendőrségi akciót a szerb belügyminisztérium munkatársai Horgos külterületén, néhány száz méternyire a magyar határtól. Azóta nyugalom van a környéken, több száz migránst szállítottak el akkor. Ahogy a képeken is látszódik mögöttem, nincs senki.

A helyiek szerint az élet a faluban kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba: „Nagyon keveset látni belőlük. Csendes a falu, csendes. Sokkal jobb mint azelőtt, most már nem félnek úgy az emberek, de nem hiszem, hogy sokáig így lesz, visszajönnek.”

Én úgy tudom, hogy mindenkinek az a véleménye, hogy rendben vannak és reméljük, hogy így marad ezentúl is.”

A horgosiak attól tartanak, hogy a viszonylagos nyugalom átmeneti és a migránsok majd visszatérnek: „Lecsendesedett a helyzet, az élet, úgy látom egy kicsit mozog, de nagyon kevés nép van a faluban, aki estefelé még most is ki mer merészkedni. Reménykedünk benne, hogy valamennyire alakul, mert eltakarították őket. Tegnap sem láttam egyetlen egyet sem, ma sem láttam. Visszajönnek-e vagy egy részük nem tudhatom, egyelőre csendes a falu, járőröznek a rendőrök és a csendőrök.”

A rendőrök nem csak a magyar határhoz közeli, egykori gazdasági épületek körül kialakított illegális tábort számolták fel. Több sátortábort is megszüntettek az elmúlt egy hétben.

migráns
Horgos
illegális bevándorlás
illegális bevándorló
illegális bevándorlók
rendőr

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.