Ugrás a tartalomra

A vizsgabejelentés drágítását tervezik az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán

2021.10.15
15:24
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja a vizsgabejelentés drágítását tervezi a kar összes tanszékén.

Az alapképzésen tanuló, állami költségvetésből finanszírozott egyetemistáknak az eddigi kétszáz dinár helyett ötszáz dinárba kerülne a vizsgabejelentés, de a mester és a doktori képzésen tanulóknak is sokkal többet kellene fizetni minden vizsgáért.

A járványügyi helyzet miatt beiktatott új vizsgaidőszakok miatt növekedtek az egyetem költségei, tehát többe került az áram, a víz és a fűtés. Sokba került az épület állandó fertőtlenítése és a vizsgán használt tesztlapok fénymásolása is. Ezzel indokolta a dékán a tervezett drágulást.

A hallgatók banálisnak tartják az indoklást, mivel az utóbbi időben az oktatás nagyrészt online zajlott a karon, így aláírásgyűjtésbe kezdtek a drágítás ellen.

Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kar
vizsgabejelentés
drágítás

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű