Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A VM4K-ban kérdező biztosokat képeznek ki

2019-09-11
18:28
2019-09-11
18:34
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság is egyik állomása a Kárpát-medencei magyarságot kutató vizsgálatnak, amelyet a budapesti Századvég Alapítvány végez.

A kutatás célja, hogy egy képet adjon az itteni magyarság gondolkodásáról, irányultságáról, kulturális fogyasztásáról. A felmérés ezer fős mintán történik kérdőív segítségével. A szabadkai VM4K-ban a napokban kérdező biztosokat képeznek ki, akik majd az elkövetkező egy hónapban járják a falvakat, településeket adatgyűjtés céljából.

Bauer Béla, szociológus, Századvég Alapítvány, Budapest, Magyarország: „Az egyik cél az, hogy azokat az adatokat amelyeket gyűjtünk, azokat fel lehessen használni a külhoni magyarsággal kapcsolatos döntésekben illetve a magyarországi döntésekben. Ezek az adatfelvételek ma már egyértelműen elmondható, hogy alkalmazott szociogén felvételek. Tehát ma már csak azért, hogy kérdezzünk azt nem tesszük meg, mert a cél az, hogy azért folyjon le egy kérdezés, hogy az alkalmazható legyen.”

VM4K
Szabadka
kérdező biztos
Vajdaság
kutatás
Kárpát-medence
magyarság
Századvég Alapítvány
Bauer Béla

Most

22:57

Akvarell városképek

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban nyílt meg Kovács Flórián akvarellfestő első festménykiállítása. Flórián elsősorban fényképész és a fotói kiindulópontot jelentenek a festészetében is.
22:07, Frissítve: 22:53

Falusi turizmus Kisoroszon

Egyre népszerűbb a falusi turizmus. A csendes kis vidéki élet teljesen kikapcsolja az embert, emellett jobban megismerheti a helyiek szokásait és hagyományait.

Népszerű