Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

VMTT konferencia - A koronavírus-járvány és társadalmi hatásai

2020.11.14
17:25
2020.11.15
11:36
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány és társadalmi hatásai címmel tartott tudományos tanácskozást a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság. Az online térben megszervezett konferencián közel 20 szerbiai és magyarországi kutató mutatta be a témához kötődő tanulmányát.

A tanácskozást hagyományosan a Magyar Tudományok Napja alkalmából tartották meg Újvidéken. Szalma József, a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság elnöke elmondta: az idei konferencia célja elsősorban a koronavírus-járvány gazdaságra, társadalomra, oktatásra, kultúrára és egyéb szférákra gyakorolt hatásainak megvitatása volt. A tanácskozás a Magyar Tudományos Akadémia, valamint a tartományi kormány és képviselőház támogatásával valósult meg.

Pannon RTV

Szalma József, a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság elnöke: „Az orvostársadalom is óriási kihívás előtt áll, hiszen a hírekből tudjuk, hogy külföldön egyes országokban előfordult az, hogy orvosetikai kérdések is felmerültek. Két azonos helyzetben levő beteg esetében, miközben csak egy lélegeztetőgép állt a rendelkezésre, az orvosnak kellett döntenie arról, kinek az életét mentse meg. Tehát a kihívások óriásiak és mindenre kihatnak.”

Vajdasági Magyar Tudományos Társaság
koronavírus
járvány
társadalmi hatások
konferencia
Szalma Tibor

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.