Ugrás a tartalomra

A Vöröskereszt önkéntesei segítik az utasokat a röszkei átkelőnél

2012.07.12
16:15
A hétvégi csúcsidőszakokban a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítik az utasokat a röszkei határátkelőhelynél, a szolgálatot teljesítő határrendészek pedig elsősegélynyújtó-képzést kaptak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szakembereitől
A hétvégi csúcsidőszakokban a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítik az utasokat a röszkei határátkelőhelynél, a szolgálatot teljesítő határrendészek pedig elsősegélynyújtó-képzést kaptak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szakembereitől. A Nyugat-Európából nyári szabadságukra hazatérő, majd a vakáció leteltével visszainduló vendégmunkások miatt a röszkei határátkelőhelynél hosszú, esetenként többórás sorok alakulnak ki. A 35-40 fokos kánikulában a várakozó utasok között gyakoriak a rosszullétek, ezeket elsősorban a szolgálatot teljesítő határrendészek látják el, a súlyosabb esetekhez azonban rendszeresen riasztani kell a mentőket is – közölte Éberhardt Gábor alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka a csütörtöki sajtótájékoztatón.A Vöröskereszt önkéntesei a nyári csúcsidőszakban csütörtöktől vasárnapig reggel 7-től este 8-ig teljesítenek szolgálatot az átkelőnél, ahol ilyenkor napi 25-30 ezer ember is megfordul. A párban dolgozó önkéntesek feladata, hogy észleljék, ha valaki rosszul lesz, és stabilizálják az állapotát a mentők kiérkezéséig. A mentőszolgálat szakemberei szimulátorok és szituációs gyakorlatok segítségével célzott elsősegélynyújtó képzést tartottak a Röszkén szolgáló határrendészeknek. (MTI)
Magyar Vöröskereszt
Röszkei határátkelő
önkéntes

Most

12:29, Frissítve: 14:22

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.