Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Vučić: Az új koronavírus-fertőzöttek száma hamarosan meghaladhatja az ezret

2020-10-25
14:18
2020-10-25
21:25
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádban a legsúlyosabb a helyzet - emelte ki a szerb elnök.

Nap mint nap növekszik az újonnan igazolt fertőzöttek száma Szerbiában, és ez a szám várhatóan meghaladja majd az ezret is az előttünk álló napokban - jelentette ki a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése után Aleksandar Vučić. Az SZHP elnöke, a szerb államfő kiemelte, Belgrádban a legsúlyosabb a helyzet. Hozzáfűzte, a szerb fővárosban két új Covid-kórház is épül, amelyek december elejére el is készülhetnek. Aláhúzta, hatalmas a nyomás az egészségügyön, hamarosan akár gond lehet a többi, nem koronavírus-fertőzött beteg ellátásával. Kifejtette, hamarosan különböző vakcinákhoz is hozzájuthat az ország, ami felgyorsítaná a válságból való kilábalás folyamatát.

Aleksandar Vučić a korrupció, a szervezett bűnözés elleni még erőteljesebb és hatékonyabb fellépést is ígért.

Aleksandar Vučić szerb államfő: „A párt mindannyiunktól azt követelte, de legfőképpen Brnabić miniszterelnöktől, hogy az ország erőteljesebben, mint valaha, lépjen fel a szervezett bűnözés, a korrupció ellen, ezt én személyesen kértem, és személyesen tartok ki e mellett mindennap. Azért fogok harcolni, hogy ezt az emberek észrevegyék, és lássák, hogy Szerbia nem lehet és nem válhat Kolumbiává, vagy valamelyik szomszédos országgal hasonlatossá.”

Aleksandar Vučić
koronavírus
fertőzés
járvány

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.