Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Nikolic

Vučić: a legnehezebb hét vár ránk, újabb zárások következhetnek

2020-11-29
21:30
2020-11-30
13:01
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő megtekintette az épülő, 490 fekhellyel rendelkező Covid-kórházat Kruševacon, amelyet december közepén adnak át rendeltetésének. Az elnök figyelmeztetett, hogy nehéz hét áll előttünk a koronavírus-járvány szempontjából.

Azok a számok, amiket ma láttam az első órákban, sokkal rosszabbak, mint a múlt hetiek. Bizonyos, hogy nehéz hét elé nézünk, de bízok abban, hogy együtt sikerülni fog – mondta Kruševacon Vučić.

Az államfő a Válságstáb holnapi ülésével kapcsolatban elmondta, az illetékesek minden tanácsukat és javaslatukat megfogadják majd, ugyanakkor kéri a Válságstáb tagjainak a megértését is, hiszen a kórházakat, a béreket, valamint a nyugdíjakat fizetni kell. Utóbbiakat ráadásul emelni is kellene. Ha mindent bezárnánk, nem tudom, hogy miből tudnánk ezeket finanszírozni - fogalmazott Vučić.

A kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt újabb zárások lehetségesek az országban, és ez a pillanat egyre közeleg. A szigorítás elsősorban a vendéglátóipart és a turizmust érinti majd – tette hozzá az elnök. Azonban ha erre sor kerül, az állam megtalálja a módját, hogy újabb intézkedésekkel segítse az érintett szektorokat – mondta Vučić. Mint fogalmazott, egyelőre nem tudják, milyen módon, egy újabb minimálbérrel, vagy máshogyan, de a segítség mindenképpen megérkezik majd.

koronavírus
Szerbia
Aleksandar Vučić
Kruševac

Most

16:26, Frissítve: 16:38

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.