Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić: Nem csökkennek a fizetések és a nyugdíjak

2020-04-12
12:06
2020-04-12
12:45
Forrás
Szerbiai RTV, Pink.rs, Prva TV
Ha a rendkívüli állapot május végéig is eltart, és júniusban kezdjük a munkát, akkor sem csökkennek a juttatások – jelentette ki ma Aleksandar Vučić.

Kiemelte, a rendkívüli állapot feloldása szerinte április végén, vagy májusban esedékes. Ha csökken az országban a megbetegedések száma, meg lehet kezdeni az egyeztetést a korlátozó intézkedések csökkentéséről, ugyanakkor ez csakis szakmai döntésen szabad, hogy múljon - részletezte Vučić.

Lehet, hogy szükség lesz a Nemzetközi Valutaalap segítségére is a gazdasági károk enyhítése értekében - egyebek között ezekről a témákról is beszélt a szerb államfő.

Újabb fertőzési gócpont alakult ki Szerbiában, ez egy olyan hely, ahova sok vendégmunkás érkezett haza a határok lezárása előtt – hangsúlyozta a szerb államfő.

Elmondta, nehéz éjszakán van túl Szerbia a koronavírus-járvány kapcsán. A szerb elnök arról is beszélt, hogy talán a mostani időszak a legnehezebb az elmúlt két évtizedben, ugyanakkor a szerb állam időben meghozta a szükséges intézkedéseket a járvány lassítása érdekében, ez pedig a szakembereknek is köszönhető.

Emlékeztetett, csaknem 400 ezer vendégmunkás tért vissza Szerbiába a járványhelyzet kezdetén, a határok lezárása előtt.

Elmondta továbbá, hogy 8 kórházat alakítottak át koronavírust kezelő intézménnyé, a cél pedig az, hogy csökkenjen azok száma, akiket lélegeztetőgépen kell kezelni.

A jövő heti pravoszláv húsvéttal kapcsolatban azt mondta, valószínűleg akkor is kijárási tilalom lesz érvényben.

A szerb elnök azt is bejelentette, hogy kedden telefonon egyeztet majd Hszi Csin-ping kínai elnökkel.

Aleksandar Vučić
rendkívüli állapot
fizetés
nyugdíj
megbetegedés
Nemzetközi Valutaalap

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.