Ugrás a tartalomra
TANJUG/Strahinja Aćimović

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

2022.08.16
21:21
Forrás
Tanjug, Instagram
521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.

Ez a legnagyobb siker és a legfontosabb hír most az országban - emelte ki a szerb elnök. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy remélem sikerült megállítanunk a kedvezőtlen tendenciát. Ez azt jelenti, hogy az intézkedéseink működnek, folytatni fogjuk, növeljük a támogatásokat, befektetünk Szerbia jövőjébe. Köszönet az édesanyáknak, a csodálatos szerbiai asszonyoknak - mondta az államfő.

Brüsszeli utazásom előtt ez egy nagyszerű hír - emelte ki, ugyanis szerdán a belga fővárosba látogat, ahol többek között a NATO-főtitkárral, Jens Stoltenberggel és Gabriel Escobarral, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával is tárgyal majd.

Csütörtökön pedig a bejelentések szerint Miroslav Lajčakkal egyeztet. A Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós megbízott külön-külön ül majd tárgyalóasztalhoz a szerb elnökkel és a koszovói kormányfővel, Albin Kurtival. Ezután következne a közös megbeszélés, amelyre lehet, hogy sor sem kerül - írja a szerb sajtó.

újszülött
Aleksandar Vučić

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.