Ugrás a tartalomra
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Vučić: A világ leginnovatívabb vállalata érkezett Szerbiába

2022.12.08
13:54
2022.12.08
16:14
Forrás
Pannon RTV
Műszaki fejlesztői központot nyitott Újbelgrádban az elektromos terepautókat gyártó Rivian.

Az Amerikai Egyesült Államok legjobban finanszírozott autóipari startupja első körben 200 embert, főleg mérnököt és IT-szakembert alkalmaz, majd a jövő évtől várhatóan további ezer dolgozót foglalkoztat majd.

A Riviant 2009-ben alapították, és a céget azóta a Tesla legnagyobb riválisának tartják. Olyan nagybefektetők is vannak a cégben, mint az Amazon és a Ford.

A cég néhány hónappal ezelőtt megállapodást kötött a német Mercedes-Benz autógyártó kisteherautó részlegével egy közös vállalat létrehozásáról, amely elektromos furgonokat fog gyártani.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

A megnyitón Aleksandar Vučić köztársasági elnök kiemelte: az ilyen cégek Szerbiába vonzása az, amiért egy politikus a leginkább dolgozik.

„A Rivian a leginnovatívabb vállalat az egész világon, amikor elektromos járművekről van szó. Tehát a világ legjobbját hoztuk el a mi Szerbiánkba. És hogy hozzátegyek még valamit: ez egész Európában egyedül Szerbiának sikerült. Sehol máshol nincs ilyen, van Amerikában és Kanadában az észak-amerikai kontinensen. Tehát sikerült elhoznunk a Riviant Szerbiába. Senki más Európában nem dicsekedhet ezzel.”

Aleksandar Vučić
Szerbia
Rivian
elektromos autó

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.