Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vulin
Védelmi Minisztérium

Vulin: A Szerbiai Katonaság fokozott intézkedéseket vezetett be Valjevóban

2020-03-26
11:43
2020-03-26
11:51
Forrás
Szerbiai RTV
Kragujevacon egy karanténban lévő polgár katonára támadt, ezért kényszerítő intézkedést alkalmaztak ellene. Erről Aleksandar Vulin számolt be a szerb közmédia ma reggeli műsorában.

A védelmi miniszter arról is beszélt, hogy a belgrádi vásáron a hadsereg 3000 ágyat készített elő az enyhébb tüneteket mutató fertőzöttek számára. Hozzátette, hogy a Katonai Gimnáziumot az önkéntes karanténba vonuló emberek befogadására adaptálták. Ott jelenleg körülbelül 1000 ágy áll rendelkezésre - mondta Vulin.

Mindkét helyen komfortos ellátást biztosítanak a pácienseknek, azonban azzal mindenki legyen tisztában, hogy ezekbe nem élvezeti célból kerülnek az emberek, hanem, hogy meggyógyuljanak - hangsúlyozta a védelmi miniszter: „Lesznek ott katonai szekrénykék, ahol a holmit tárolhatják, paravánokkal biztosítjuk mindenkinek az elkülönített teret, de lesz ott lehetőség olyan időtöltésre is, mint a tévénézés például. Ami fontos, hogy több vállalat is felkínálta a segítségét. Egyesek telefontöltőket ajánlanak fel, mások olvasnivalót, sokan kivennék a részüket a segítségnyújtásból. Tisztességesen kialakított helyek lesznek, de meg kell érteni, ezek nem szállodák.”

Aleksandar Vulin
katonaság
Kragujevac
Valjevo
koronavírus

Most

10:11, Frissítve: 10:41

Predrag Kon: Az utolsó szalmaszál

A 24 órás kijárási tilalom bevezetése az utolsó szalmaszál a koronavírus elleni harcban, de ennek még nem érkezett el az ideje – jelentette ki dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.
09:57

Védőkesztyűhiány jelentkezhet

Hamarosan jelentős védőkesztyűhiány jelentkezhet, ugyanis a karantén miatt már több országban akadozik a termelés, mivel a gyárak nem tudnak teljes kapacitással működni.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.