Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A záróvizsgák az elemi és a középiskolákban is a korábbi terv szerint zajlanak majd

2023.06.02
13:20
Forrás
Szerbiai RTV
Az oktatási minisztérium levélben tájékoztatta az iskolákat arról, hogy a lerövidített iskolaévben hogyan zajlik majd az osztályzatok lezárása, az egész napos tanórák, a napközis foglalkozások és a záróvizsgák.

A minisztérium tájékoztatásában kiemelik, a kormány döntése alapján a tanév minden szerbiai általános és középiskolában 2023. június 6-án véget ér. Az év végi osztályzat megállapításánál, azokat az elveket kell szem előtt tartani, amelyeket eddig is olyan esetekben alkalmaztak, amikor a diák az előírtnál kevesebb osztályzatot szerzett év közben. Azonban azoknak a diákoknak, akik javítani szeretnének, június 20-áig meg kell adni a lehetőséget erre. Az iskolákban igény szerint biztosítani kell a napközis foglalkozást, amennyiben eddig is volt az iskolában, és az egész napos tanítást. Ennek szükségességéről, minden iskolában a szülők megkérdezése után döntenek. A nyolcadikosok záróvizsgái, a középiskolások érettségi vizsgái, valamint a pótvizsgák is a korábbi terv szerint zajlanak majd.

tanítás

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.