Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Zavartalan a daganatos betegek ellátása Kamenicán

2020-04-01
14:25
2020-04-01
18:10
Forrás
Pannon RTV
Egyelőre szünet nélkül folytatódik a rákos betegek gyógykezelése a Vajdasági Onkológiai Intézetben – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Vickó Ferenc.

A szerb egészségügyi államtitkár elmondta, azokkal a betegekkel, akiknek nincsenek szimptomatológiájuk, telefonon, illetve e-mailen keresztül tartják a kapcsolatot. A betegek az intézet weboldalán közzétett elérhetőségek által munkaidőben, 8 és 15 óra között tudnak kapcsolatba lépni az orvosokkal. A leleteiket lefényképezhetik és e-mailben, vagy mobil applikációk által juttathatják el a kezelőorvosoknak, illetve a multidiszciplináris csoportnak, akik megfelelő információkkal tudják ellátni, vagyis megfelelő gyógykezelésben tudják részesíteni őket.

Azok a betegek, akiknek valamilyen panaszaik vannak, időpontot kapnak és berendelik őket az intézetbe. Vickó Ferenc hangsúlyozta, ezek az állapotok addig tarthatóak fenn, amíg nem jelentkeznek magas számban súlyos tünetekkel rendelkező koronavírusos betegek, abban az esetben ugyanis a kapacitásokat valószínűleg át kell majd engedni azok kezelésére.

Pannon RTV

Vickó Ferenc onkológus, egészségügyi államtitkár kifejtette: „Ezzel valójában azt akarjuk elérni, hogy minél kevesebb beteg jöjjön el fizikailag az intézetbe, főleg azokra gondolok, akik nem szorulnak külön terápiára, illetve akiknek a megszokott 4 hónapos, 6 hónapos vagy 1 éves kontrollra kellene eljönni. Tehát ha nincs semmilyen szimptomatológia, akkor ezt megpróbáljuk telefonos beszélgetés által rögzíteni és ezzel kikerülni azt, hogy az esetleges vírusokat bevigyük a kórházba és veszélyeztessük az ott dolgozó egészségügyi munkásokat. Ez a fő cél.”

Vajdasági Onkológiai Intézet
Kamenica
Vickó Ferenc

Most

Népszerű