Ugrás a tartalomra
budihuman.rs

Zenével egy életért

2022.09.15
06:57
2022.09.15
07:06
Forrás
Pannon RTV
A helyi Szabó Melinda megsegítésére szerveztek gyűjtést Szabadkán. A főtéren a Larisa együttes muzsikált, eközben adományokat gyűjtöttek az életéért küzdő asszony részére.

Az 1983-ban született kétgyermekes családanyánál 2021 márciusában diagnosztizáltak rosszindulatú vastagbéldaganatot. A daganat eltávolítása sikeresnek bizonyult, az orvosok azonban áttéteket találtak a nyirokcsomókban. Később a májon is. Melinda több kemoterápiás kezelést is kapott, majd jó néhány kivizsgálás után kiderült, hogy gyógykezelését csak külföldön folytathatja. A család eddig a költségeket önerőből biztosította, de a pénzforrások kimerülése miatt ezúton arra kérik az embereket, hogy adományaikkal segítsenek. A 3030-as számra az 1336-os kódot küldve is lehet adakozni, valamint a 160-6000001468139-14 számlaszámra is utalhatnak pénzt. A mai utcai muzsikálást a Junior Music Studio és a Danilo Kiš Alapítvány támogatta.

Larisa Ivanković, énekes, Larisa együttes: „Elhatároztam, hogy pénzgyűjtési akciót szervezek a iskolai barátnőmnek, mivel a gyógykezelése folytatására szüksége van rá, az életéért folyó küzdelmében. Meghívtam a zenész kollégáimat, akikkel egyébként dolgozom, egyesek Nagykikindáról is hajlandók voltak eljönni, hogy részt vegyenek ebben az akcióban. Ez egy olyan akció, amelyikkel én személyesen szeretnék hozzájárulni, mert személyes motiváltságom is van."

Szabó Melinda
Budi Human Alapítvány

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.