Ugrás a tartalomra

Zenta: A legjobb zene sem élvezhető száraz torokkal és korgó gyomorral (videó)

2017.03.26
13:18
„A legjobb zene sem élvezhető száraz torokkal és korgó gyomorral” – ez a jelmondata a 25 éves jubileumát ünneplő paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztiválnak
„A legjobb zene sem élvezhető száraz torokkal és korgó gyomorral” – ez a jelmondata a 25 éves jubileumát ünneplő paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztiválnak. A rendezvény évfordulója alkalmából összeállított vándorkiállítást a zentai Városháza oszlopcsarnokában tekinthették meg az érdeklődők. Nenad Zlatanović blues énekes szólóprodukciója nyitotta meg a vándorkiállítást. Ezután az egybegyűlteket Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere, majd Süli János, Paks város polgármestere köszöntötte, aki beszédében rávilágított arra, hogy ez a fesztivál a zene mellett a testvérvárosok közötti kapcsolatok megerősítéséről szól. A fesztivál szervezői és Paks városa tavaly így segíthetett a Kárpátalján lévő legszegényebb testvérvárosuknak. Süli János, polgármester, Paks, Magyarország: „Évek óta az volt a fő célkitűzése a Gastroblues fesztiválnak, hogy mindig gyűjtöttünk arra, hogy megnyithassunk egy óvodát. Ezt örömmel deklarálhattuk decemberben, hogy ez az óvoda megnyílt és ott 300 gyerek tud anyanyelven tanulni.”A Nemzetközi Gastroblues Fesztivál 1993-ban indult el, és az eredetileg pár napos rendezvény mára már egy hetesre nőtte ki magát. Gárdai Ádám, szervező, Nemzetközi Gastroblues Fesztivál: „Számtalan program van ezen a fesztiválon: részben klubkoncertek, nagyszínpadi koncertek, főzőverseny, templomi koncert, fesztivál foci. Tehát egy egész komplex rendezvényről van szó.” A vándorkiállítás célja a kapcsolatkiépítés és a jövőbeli együttműködés volt. Laskovity Kornél, megbízott igazgató, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete: „Ez a rendezvény arról szólt, hogy megismerje a két város egymást, és lehetőség szerint, turizmus szempontjából is, ezt a barátságot kihasználjuk, és hosszú távon egymás rendezvényeit is meglátogassuk.” Az idei Gastroblues Fesztivált Pakson július 3-a és 9-e között rendezik meg, ahol fellép a belgrádi származású Ana Popović, valamint a holland származású Julian Sas előadóművész is. További információkat a www.gastroblues.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.
Zenta
Paks
Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
vándorkiállítás

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.