Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Zentai kisdiákok jártak Aracson és Nagybecskereken

2018-09-10
16:55
2018-09-10
17:15
Forrás
Pannon RTV
Nagybecskereken és Aracson kirándultak a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola harmadikos tanulói. A kisiskolások megtekinthették az aracsi pusztatemplomot és a bánáti város fő látványosságait.

A program a magyar kormány támogatásával valósult meg.

A kirándulók számára az első állomás az aracsi pusztatemplom volt. A gyerkőcök között nagy sikert aratott az épületrom látványa. A fiatal zentai általános iskolások már izgatottan várták kirándulást.

Lucsán Tamás: „Nagyon örülök ennek a kirándulásnak, mert nagyon sokat tanulhatok belőle, meg új dolgokat is felfedezek.”

Olajos Dávid: „Itt nagyon jó lenni, mert nagyon régi, szép, jó romos és jó felfedezni.”

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola pedagógusai szerint, amellett, hogy az utazás által a gyerekeknek igazi közösségi élményben lehet részük a kiránduláson szerzett tudást az iskolapadban is hasznosítani tudják majd.

Tóth Mária, tanító, Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta: „Nagy örömmel jöttünk az MNT által szervezett kirándulásra, nagyon várták a gyerekek, készültünk rá. Ezek olyan élmények lesznek a gyerekek számára, amiből gazdálkodni tudunk tovább a magyar órákon is, a természet órákon is. Nagyon élvezik.”

Nagybecskereken több nevezetességhez is ellátogattak a zentai iskolások. A mintegy ötven gyerkőc először a Nepomuki Szent János székesegyházat tekintette meg. Ezután a vidék egyik legidősebb színházába, a Madách Színházba látogattak el, a nap zárásaként pedig a nagybecskereki Népmúzeumban csodálhatták meg a több mint 30 ezer különféle kiállítási tárgyat. A kirándulás célja, hogy a vajdasági magyar iskolások minél jobban megismerjék magyar kötődésű vajdasági városokat és ezáltal még jobban megismerjék a magyar kultúrát – mondta Vidrács Krisztina, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

Vidrács Krisztina, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „Idén harmadik éve szervezi a Magyar Nemzeti Tanács ezeket a kirándulásokat és szerencsénkre és boldogságunkra, idén ötödik helyszínként Nagybecskerek került ebbe a programba. Ennek külön örülünk helybeliek, hiszen a bánság szempontjából a Nagybecskerek városa a legfontosabb helyszín és örülünk, hogy ide látogatnak Vajdaság-szerte a diákok. 445 diák fog ebben a programban majd idelátogatni, szeptember 10-e és október 10-e között.”

A kirándulást harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar Nemzeti Tanács a magyar kormány támogatásával. A programban több mint 1600 diák és 140 osztálytanító vesz részt.

Zenta
Aracs
Nagybecskerek
Magyar Nemzeti Tanács
Vidrács Krisztina

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:55, Frissítve: 19:41

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.