Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán is elővigyázatosak az emberek

2020-03-21
17:03
2020-03-21
17:17
A nyüzsgő település lelassult. A Rendkívüli Helyzetek Zenta Községi Törzskara felhívja a figyelmet, hogy az illetékes felügyelőségek fokozott ellenőrzést végeznek majd a terepen.

Szombaton kevesebben voltak az utcákon, mint egy átlagos hétvégén. A zsúfolt piac helyett csak néhány ember sétált a sorok között. A szökőkútnál is üresek voltak a padok.

A játszótér igen népszerű a gyermekek és a családosok körében, hiszen a város központjában van. Most teljesen kihalt, a családok igyekeznek minél többet otthon maradni.

A bankok előtt hosszú sorban várakoztak az emberek, megtartva a kellő távolságot egymás között. A postára is csak egyesével mehettek be a polgárok.

A legújabb szigorítások értelmében már ma este nyolc órától zárva tartanak a kávézók, éttermek, bárok, kocsmák és a fogadóirodák. Már a zentai kávézók terasza is üres, és bent is kevesen voltak.

A Rendkívüli Helyzetek Zenta Községi Törzskarának legutóbbi közleménye értelmében a gyógyszertárak, boltok, pékségek és a benzinkutak 6 és 18 óra között fogadhatják a vásárlókat. A rendelkezés szerint a taxik reggel 5 és este 8 óra között végezhetik a szállítói tevékenységüket.

Zenta
koronavirus
rendkívüli helyzet
piac
posta

Most

14:23, Frissítve: 14:45

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.