Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zökkenőmentesen zajlik az oktatás a magyarkanizsai intézményekben

2020.09.14
12:02
2020.09.14
17:49
Forrás
Pannon RTV
Két héttel ezelőtt 1516 általános iskolás tanuló kezdte meg a 2020/2021-es tanévet a községben. Az illetékesek szerint a védőintézkedéseket példásan betartják a dolgozók, a diákok és szülők is.

A kialakult rendkívüli helyzet miatt az iskolák különböző oktatási modelleket dolgoztak ki és a szabályokhoz, az intézményekhez mérten alkalmazták a legmegfelelőbbet. A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában a diákokat csoportokra osztották, az alsó osztályosok egy napon két váltásban jártak iskolába, míg a felsősök naponta váltották egymást. Azonban mostantól változásokat eszközöltek az intézményben.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Szepesi Zoltán, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója: „Kicsit racionalizáltunk a rendszeren, így talán jobban elfogadható mindenki számára. Ez azt jelenti, hogy azokban az osztályokban, ahol kevesebb létszámú tanuló volt, ott a csoportokat összevontuk és plusz padokat hoztunk be a tantermekbe és ezáltal tudtuk biztosítani azt, hogy minden tanuló külön padban üljön és így részt tudjon venni a tanításban.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa község mind a hat oktatási intézményében fegyelmezetten viselkednek a tanulók és az iskolák dolgozói is az illetékesek szerint.

Bagány Ágnes, oktatással és ifjúsággal megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: „Próbálunk alkalmazkodni, vagyis próbálnak alkalmazkodni a fennálló lehetőségekhez, illetve körülményekhez. Mindenki fegyelmezetten betartja a járványügyi intézkedéseket, az önkormányzat is maximálisan az ügy mellett van és mindenben támogatja az iskolákat. Biztosította a fertőtlenítőszerek használatát, biztosította a fertőtlenítőszert, illetve a dolgozóknak a szájmaszkot is biztosítani tudtuk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A községbeli általános iskolákban kötelező belépéskor a testhőmérséklet-mérés, a lábbeli és a kéz fertőtlenítése, továbbá a maszk használata és a távolságtartás is.

Magyarkanizsa
oktatás
tanítás
koronavírus

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.