Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út épül

2021-01-20
15:47
Forrás
sombor.info
Megkezdődött a Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út projektjének kidolgozása.

Zombor polgármestere és szakmai munkatársai szerdán egyeztettek az MHM-Projekt vállalat csoportjával, amely a projekt tervének kidolgozásával lett megbízva. A gyorsforgalmi út Béregtől Nákófalváig húzódik majd, amely összeköti a Szerbiával határos két országot, észak-nyugaton Magyarországot és keleten Romániát. A tervezett szakasz felgyorsíthatja a gazdaság fejlődését és az emberek is könnyebben eljuthatnak a kívánt területre - mondják az illetékesek. Az állam 100 millió eurót különített el az út kiépítésére. A munkálatok várhatóan 2021. szeptemberében kezdődnek, és a tervek szerint két és fél éven át tartanak majd. 

Zombor
Nagykikinda
gyorsforgalmi út

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.