Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A zomboriak is fejet hajtottak a ’48-as hősök előtt

2021.03.15
22:21
2021.03.16
16:25
Forrás
Pannon RTV
Zomborban is megemlékeztek az 1848/49-es évek eseményeiről hétfőn. A rendezvény egy rövid műsorral kezdődött a zombori Magyar Polgári Kaszinóban, majd megkoszorúzták Schweidel József aradi vértanú szobrát.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az ünnepi műsor a himnusz eléneklésével kezdődött. Ezt követően a zombori Magyar Polgári Kaszinó színjátszói léptek fel, akik színpadra állították az 1848/49-es eseményeket.

Kanizsai Tamás, a VMSZ zombori helyi szervezetének tagja: „Fontosnak tartom, hogy minél több magyar fiatalt összeszedjünk, hogy legyen, ki továbbvigye ezt a tradíciót, amit elkezdtek őseink, és amit értünk tettek, hogy ne merüljön feledésbe.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az ünnepi műsor után megkoszorúzták a kaszinó udvarában felállított Schweidel József zombori születésű aradi vértanú szobrát. A Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Polgári Kaszinó tagjai is lerótták tiszteletüket.

Pribilla Attila, Zombor segédpolgármestere: „Példát kell mutatnunk a többi falunak, városnak a környékünkön azzal, hogy minden évben megünnepeljük a legfontosabb eseményeinket. 1848 a felemelkedés éve volt, reméljük, hogy a nehéz időszak után mi is egy felemelkedő város polgárai leszünk. Örülök, hogy elég nagy számban jöttek el az emberek, függetlenül a helyzettől, ezt is bizonyítja, hogy mennyire fontos számunkra az ünnep, a város és az, hogy a jövőnket megalapozzuk.”

Pribilla Attila hozzátette, igyekeztek úgy megszervezni az eseményt, hogy eleget tegyenek a hatályos járványügyi előírásoknak.

Zombor
Magyar Polgári Kaszinó
Pribilla Attila
1848-49-es forradalom és szabadságharc
megemlékezés
Schweidel József

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.