Ugrás a tartalomra

75 szavazat hiányzott a hatodik mandátumhoz

2022.07.08
15:53
2022.07.08
18:20
Forrás
Pannon RTV
Mindössze 75 szavazaton múlt, hogy 6 parlamenti helye legyen a Vajdasági Magyar Szövetségnek a köztársasági parlamentben - mondta el Pásztor István a palicsi Nyárhangoló Fesztivál ma délelőtti panelbeszélgetésén.

A VMSZ elnöke hozzátette, a vajdasági magyar kisebbség érdekérvényesítése szempontjából ez nem meghatározó, de bosszantó az, hogy 75 szavazaton múlt a 6. mandátum. Nincs olyan utca, ahol 75 szavazat nem maradt a házakban, ilyen szempontból tanulságos a mostani körülmény és tanulságos ezt újra és újra elmondani, mert minden szavazat számít, és ha van életszerű tapasztalat, ami ezt aláhúzza, akkor ez a mostani választás - mondta Pásztor.

VMSZ
mandátum
választás 2022
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.