Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Április 3-a sorsdöntő nap

2022.02.27
14:24
2022.02.27
16:57
Forrás
Pannon RTV
Temerinben tartott előadást Szentesi Zöldi László, a Magyar Nemzet lapszerkesztője, aki mind a magyarországi, mind pedig a szerbiai választásokról szólt.

Ternovácz István újságíróval a magyarországi választásról beszélgettek a Tájház kiállítótermében. A magyarországi publicista sorsdöntőként értékelte a soron következő áprilisi választásokat, beszélt a kettős állampolgárság jelentőségéről is.

Szentesi Zöldi László, lapszerkesztő, Magyar Nemzet: „Szerintem az egy nagyszerű dolog, hogy minden határon túli magyar eldöntheti, hogy magyar állampolgár akar lenni vagy sem. Tehát mondjuk, ha egy Szerbiában élő magyar emberre gondolunk, akkor ő ha Szerbia polgárának érzi magát, és itt állampolgári jogait gyakorolhatja, megteheti ugyanazon a napon, amikor a magyar választások lesznek, mert Szerbiában is választás lesz. Tehát ez egy lehetőség, de ez megvolt a jugoszláv időkben is.”

választások 2022
Szerbia
Magyarország
Szentesi Zöldi László
Ternovácz István
Temerin

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.