Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Az EU tagállamainak nem sikerült megegyezniük a gázársapkáról

2022.10.26
07:55
2022.10.26
10:51
Forrás
Pannon RTV
Egy hónappal elhalasztották a földgáz árának korlátozására vonatkozó megbeszélést.

Az Európai Unió energiaügyi miniszterei luxembourgi tanácskozásukon nem tudtak megegyezni az unió gázár-korlátozásáról. A gáz ára az utóbbi napokban csökkent, az enyhe időjárás és feltöltött gáztározók miatt.

Nem rajzolódott ki megegyezés a földgáz árának korlátozására vonatkozóan az Európai Unió energiaügyi miniszterei luxembourgi tanácskozásán. Sok tagállam támogatja, hogy a gázárak rendkívüli ugrásainak kivédésére úgynevezett dinamikus gázársapkát vezessen be az Európai Unió – emelte ki a luxemburgi ülést követően Jozef Síkela, a cseh soros elnökség illetékes minisztere. Ez azt jelentené, hogy a holland TTF gáztőzsde másnapi ügyletkötéseire és azon keresztül a többi európai gáztőzsdére is kihatna a dinamikus gázársapka, de nem érintené a hosszabb távú gázbeszerzési szerződéseket, így a magyar-orosz szerződést sem. A megbeszélésen az energiaügyi miniszterek egy kötelező kereslet-összesítésen alapuló rendszerről is tanácskoztak.Ezzel kapcsolatba Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter kijelentette: az Európai Bizottság a tagállami hatáskörök lopakodó elszedésére készül. Magyarország azonban ragaszkodik az energiabiztonság ügyeiben a szuverenitásához és egyben az uniós csúcs döntéseinek betartásához is. A tanácskozáson egy hónappal elhalasztották a földgáz árának korlátozására vonatkozó megbeszélést.

gázársapka
Európai Unió

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.