Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Beruházások és fejlesztések Topolya Községben

2022.03.17
16:20
2022.04.30
07:44
Forrás
Pannon RTV
Az utóbbi években nagy fellendülés mutatkozott beruházások és fejlesztések terén Topolya Községben. A mai nap folyamán Bácskossuthfalván és Pacséron tekintették meg az önkormányzat tagjai az eddig megvalósított és még folyamatban lévő munkálatokat.

Topolya Községben az utóbbi években nagy fellendülés mutatkozott beruházások és fejlesztések terén. A mai nap folyamán Bácskossuthfalván és Pacséren tekintették meg az önkormányzat tagjai az eddig megvalósított és még folyamatban lévő munkálatokat.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Bácskossuthfalván nagy az érdeklődés a kézművesség iránt. Főként a varrást és hímzést kedvelik a Katrinca viseletvarró műhely tagjai, akik a helyi táncosok népviseletét varrják. Az utóbbi időkben új varrógépekkel bővült az egyesület. Bece Angéla, vezető, Katrinca Varróműhely: „Egy álmunk Gabriellával, hogy egy varróműhelyt alapítsunk. Már évek óta bennünk él, hogy megtanítsuk a lányokat és asszonyokat az alap öltésekre, varrásokra, hogy meg tudjanak otthon varrni egy párnahuzatot, kötényt vagy szoknyát farsangra a gyereknek.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A bácskossuthfalvi beruházási tervek között szerepelt a Teleház Klubhelyiség felújítása, a Pedró-völgy közvilágításának korszerűsítése, a vízhálózat bővítése, valamint a Reki-étterem üzemeltetése és az új fürdő használatbavétele. Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „A nyár folyamán inkább a fiataloknak vannak olyan tartalmak vannak, mint az szóiskola és különböző programok, este DJ-k jönnek. Tehát olyan tartalmak, melyek a fiatalok számára nyújtanak különböző lehetőségeket, az egész község területén.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Pacséron az elkövetkező hónapok tervei szerint a színházat újítják fel, 1,5 kilométer vízvezeték kerül kiépítésre, valamint a régi szeméttelepet is felszámolják. Szabolcski Szabolcs, tanácselnök, Pacsér HK: „Ami már megvan, az a Borisa Kidrič út, a Makai utca, a főutca, ami átszeli, ez a két körgyűrű, ami már létezik. Valamint a faluközponttól Bácskossuthfalva irányába lesznek azok az utcák, amik most új vízvezeték-hálózatot kapnak.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A falu egyik legsikeresebb beruházása a gyógyfürdő volt, melynek köszönhetően fellendült a turizmus a településen. Juhász Bálint, intézőbizottság elnök, VMSZ: „Pacséron a gyógyfürdő nemcsak egy látványos fejlesztés és népszerű turisztikai desztináció, hanem egyrészt az ingatlanárak növekedéséhez vezetett, az itteniek vagyonát növelte és lehetőség számukra, hogy beruházzanak vagy értékesítsék. Elindult az apartmanok fejlesztése, amit a Prosperitati Alapítvány is támogatott.”

Pacséron az elmúlt évek során mintegy 143,5 millió dinár értékben valósultak meg fejlesztések, Bácskossuthfalván pedig 336,5 millió dinár értékű beruházások történtek.

Topolya
Fremond Árpád
Szabolcski Szabolcs
Juhász Bálint
VMSZ

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.