Ugrás a tartalomra

A cél a torontálvásárhelyi magyarok életszínvonalának növelése

2022.03.25
12:14
2022.03.25
18:47
Forrás
Pannon RTV
A falu fejlesztési lehetőségei volt a központi témája a Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett lakossági fórumnak Torontálvásárhelyen.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a helyi magyarok életszínvonalának növelése is a célkitűzések között szerepel a választások után - hangzott el a rendezvényen.

A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon kistermében tartották meg az interaktív lakossági fórumot csütörtök este. Tatár Ferenc, helybeli nyugdíjas felszólalásában megemlített egy már sok éves problémát a vasúti járatokra vonatkozóan. Emellett elmondta, Nagybecskerek irányába autóbuszjárat sincs, ami megkönnyítené a helyi lakosok közlekedését.

„Hiszem, hogy a jobb viszonyok számunkra is hasznot hoznak, mert az utókor számára fontosak a fejlesztések és a kultúra is csak úgy terjedhet, ha vannak kapcsolataink.”

A rendezvényen a vendégeket és a helyieket Horti László, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Lálity Urbán Emese köztársasági parlamenti képviselőjelölt pedig az eddigi munkáról és a jövőről beszélt. Kifejtette, hogy a VMSZ-nek köszönhetően több millió dinár érkezett már Torontálvásárhelyre, illetve Antalfalva községbe.

„Az iskolában a napközis foglalkozások számára két tantermet alakítottak ki, gyönyörű szép színes bútorokkal berendezve. Ez az anyaországi támogatásoknak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően valósult meg. A másik jövőbeli tervünk az az, hogy a szennyvíz hálózat infrastruktúráját fejlesszük településünkön, illetve a községben.”

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke beszámolt a torontálvásárhelyi szórványban élő magyarság számára fontos beruházásokról, majd kitért a szerbiai és az anyaországi választások jelentőségére.

„Fontos, hogy a parlamenti választásokon mindannyian, így a szórványban, a dél-bánátban élők, a torontálvásárhelyiek is április 3-án minél tömegesebben ott legyenek a szavazóhelyen és a hármast karikázzák be, azaz bizalmukkal a VMSZ-t tiszteljék meg. Ezzel továbbra is egy erős, talpraesett magyar képviselet lehet a parlamentben. Folytatni fogjuk a már megkezdett munkát, sőt ráfogunk erősíteni arra. Másrészt arra kértem a jelenlevőket, hogy az államfő választásban a közös jelöltünket, Aleksandar Vućićot támogassák mint, ahogy 2017-ben is ő volt a mi jelöltünk. A harmadik része ennek a hármas üzenetnek az anyaországi választásra vonatkozik. Itt a Vajdasági Magyar Szövetség nyíltan a FIDESZ-KDNP mellett kampányol.”

A vendégek felkérték a falu lakosságát, hogy április harmadikán éljenek a szavazati jogukkal.

Torontálvásárhely
Lálity Urbán Emese
Kovács Elvira
VMSZ

Most

Népszerű