Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A cél a torontálvásárhelyi magyarok életszínvonalának növelése

2022.03.25
12:14
2022.03.25
18:47
Forrás
Pannon RTV
A falu fejlesztési lehetőségei volt a központi témája a Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett lakossági fórumnak Torontálvásárhelyen.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a helyi magyarok életszínvonalának növelése is a célkitűzések között szerepel a választások után - hangzott el a rendezvényen.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon kistermében tartották meg az interaktív lakossági fórumot csütörtök este. Tatár Ferenc, helybeli nyugdíjas felszólalásában megemlített egy már sok éves problémát a vasúti járatokra vonatkozóan. Emellett elmondta, Nagybecskerek irányába autóbuszjárat sincs, ami megkönnyítené a helyi lakosok közlekedését.

„Hiszem, hogy a jobb viszonyok számunkra is hasznot hoznak, mert az utókor számára fontosak a fejlesztések és a kultúra is csak úgy terjedhet, ha vannak kapcsolataink.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A rendezvényen a vendégeket és a helyieket Horti László, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Lálity Urbán Emese köztársasági parlamenti képviselőjelölt pedig az eddigi munkáról és a jövőről beszélt. Kifejtette, hogy a VMSZ-nek köszönhetően több millió dinár érkezett már Torontálvásárhelyre, illetve Antalfalva községbe.

„Az iskolában a napközis foglalkozások számára két tantermet alakítottak ki, gyönyörű szép színes bútorokkal berendezve. Ez az anyaországi támogatásoknak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően valósult meg. A másik jövőbeli tervünk az az, hogy a szennyvíz hálózat infrastruktúráját fejlesszük településünkön, illetve a községben.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke beszámolt a torontálvásárhelyi szórványban élő magyarság számára fontos beruházásokról, majd kitért a szerbiai és az anyaországi választások jelentőségére.

„Fontos, hogy a parlamenti választásokon mindannyian, így a szórványban, a dél-bánátban élők, a torontálvásárhelyiek is április 3-án minél tömegesebben ott legyenek a szavazóhelyen és a hármast karikázzák be, azaz bizalmukkal a VMSZ-t tiszteljék meg. Ezzel továbbra is egy erős, talpraesett magyar képviselet lehet a parlamentben. Folytatni fogjuk a már megkezdett munkát, sőt ráfogunk erősíteni arra. Másrészt arra kértem a jelenlevőket, hogy az államfő választásban a közös jelöltünket, Aleksandar Vućićot támogassák mint, ahogy 2017-ben is ő volt a mi jelöltünk. A harmadik része ennek a hármas üzenetnek az anyaországi választásra vonatkozik. Itt a Vajdasági Magyar Szövetség nyíltan a FIDESZ-KDNP mellett kampányol.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A vendégek felkérték a falu lakosságát, hogy április harmadikán éljenek a szavazati jogukkal.

Torontálvásárhely
Lálity Urbán Emese
Kovács Elvira
VMSZ

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.