Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujković Róbert

Családi vállalkozásból sikertörténet

2022.03.23
17:13
2022.03.23
17:40
Forrás
Pannon RTV
Több mint tízmillió dinárral támogatta a magyar kormány a Prosperitati Alapítványon keresztül az adai East-West Bridge Kft. legújabb fejlesztéseit. A cég az Ada és Mohol közötti ipari parkban tevékenykedik és folyamatosan bővül.

Az 1990 óta működő családi vállalkozás a minőségi kötött divatáruról híres, amit nem csak Szerbiában, hanem külföldön is értékesítenek. Az új gépekkel és az új hely kialakításával a jövőben sokkal nagyobb produktivitás érhető el.

Biliczki Rudolf, alapító, East-West Bridge Kft., Ada: „A sikeres pályázat eredményeként a 32,7 millió dináros projektet a Prosperitati Alapítvány 11,3 millió dinár vissza nem térítendő összeggel támogatta, amelyet betonozási, asztalos és villamos munkálatok, valamint több konfekciós gép finanszírozására hagytak jóvá. E támogatás jelentősen hozzájárult új termelőcsarnokunk mielőbbi befejezéséhez.”

A cég jövőbeli tervei közt szerepel az új technológiák beszerzése, valamint a kötőgépek felújítása is. Közel hat és fél év telt el azóta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség beterjesztette a Magyar Kormánynak Vajdaság gazdaságfejlesztési programjának javaslatát. Jelenleg is folyamatban van a tavaly megítélt pályázati pénzek folyósítása, de a sikertörténet itt még nem áll meg.

Kiss-Parciu Péter, regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Magyarország: „Április 3-án egy fontos, mondhatjuk, hogy történelmi jelentőségű választáshoz érkezünk, és a sors úgy hozta, hogy mind Magyarországon, mind Szerbiában. És hát rendkívül fontos ez a választás abban a tekintetben is, hogy ezt a programot folytatni tudjuk. Mi abban bízunk, hogy ez meg fog történni és közösen építhetjük tovább a jövőnket, a Vajdasági Magyar Szövetséggel, és a vajdasági magyar emberekkel és vállalkozásokkal.”

Az a fontos, hogy mindannyian ezt akarjuk, és ennek április 3-án hangot kell adni - hangzott el az eseményen.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az a mi nagy szerencsénk, hogy hihetetlenül jó népünk van. Dolgos, komoly, ambiciózus, törekvő. És a vállalkozók is ilyenek. És ha erre van példa, és sok száz példa van, a sok száz példa közül az egyik ez a cég, ahol most vagyunk.”

Az erős magyar érdekérvényesítő erő képes arra, hogy Belgrádban és Budapesten is, és mindenhol máshol megfelelő döntések szülessenek, és folytatódjanak az ehhez hasonló sikertörténetek Vajdaságban - mondta Pásztor István.

Biliczki
Biliczki Rudolf
Prosperitati Alapítvány
Pásztor István
Kiss-Parciu Péter

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.