Ugrás a tartalomra
MTI/Sóki Tamás

Gyermekvédelmi népszavazás - Jóváhagyták a szavazólapok mintáit

2022.02.14
16:26
2022.02.14
16:32
Forrás
MTI
Jóváhagyta a magyarországi gyermekvédelmi népszavazás szavazólapjainak mintáit mai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság, az egyik a magyarországi, a másik a levélben szavazásra készült.

Az NVB feladata a szavazólapok adattartalmának jóváhagyása. A szavazólapon szerepel a szavazólap megjelölés, az, hogy országos népszavazás szavazólapjáról van szó, valamint a szavazás napja, április 3-a. Feltüntették rajta azt is, hogy érvényesen szavazni kérdésenként csak egy válaszra lehet, a válasz feletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal.

A szavazólapon emellett szerepelnek a népszavazásra feltett kérdések is. A kérdések mellett található az igen és a nem válasz megjelölésére szolgáló karika. Mindkét szavazólap A4-es méretű, és világoskék szalag keretezi.

Magyarország
népszavazás
gyermekvédelem
gyermekvédelmi népszavazás

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.