Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kinevezték Orbán Viktor ötödik kormányának államtitkárait

2022.05.25
13:15
2022.05.28
08:20
Forrás
MTI
A miniszterek után egy nappal letették az esküt az új Orbán-kormány államtitkárai Magyarországon.

Az eskütételre a budai várban lévő Miniszterelnökség nagytermében került sor, amelyet zsúfolásig megtöltöttek az állami vezetők. Az eskütétel után Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és miniszterei jelenlétében átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
magyar kormány
Magyarország
államtitkár

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.