Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Ma van az újrázás

2022.04.16
07:34
2022.04.16
19:09
Este 8 óráig voksolhatnak az érintettek a megismételt elnök- vagy előrehozott parlamenti választáson.
Pannon RTV/Idei Sándor

Újra az urnák elé vonul a szerbiai polgárok egy része. Szerbiában ma ismétlik meg az előrehozott parlamenti, valamint az államfőválasztást azokon a szavazóhelyeken, ahol nem tudták megállapítani az április 3-i eredményt, vagy szabálytalanságok merültek fel.

54 szavazóhelyen a szerb parlament összetételéről, 35 szavazóhelyen pedig az államfő kilétéről döntenek Szerbiában. Belgrád esetében 4 szavazóhelyen a városi képviselő-testület összetételéről szavazhatnak az arra jogosultak.

Pannon RTV/Idei Sándor

Radičević Gordana, Belgrád: „Azért szavazok újra, mert az első szavazásról még nincsenek eredmények, és legyenek végre eredmények, akármilyenek is lesznek. Ezért jöttem el újra szavazni. Egyébként amióta tudok magamról, mindig részt veszek a választáson.”

Miodrag Savić, Belgrád: „Egyedül a saját szavazatunk leadásával fejezhetjük ki a véleményünket. Ez az egyedüli legitim harc, alapjog, állampolgári kötelesség.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A belgrádi önkormányzati választáson 5804 szavazópolgár vehet részt újra. Vladimir Cvijović, a belgrádi 31-es szavazókör elnöke: „Ez az egyik legnagyobb szavazóhely Szerbiában. 2087 szavazópolgár van itt bejegyezve. Tekintettel a választások sajátos fontosságára, valamint az előző időszakban tapasztalt aktivitásokra, nagy részvételre számítunk. Arra számítunk, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, és reméljük, hogy a szavazás békésen fog lezajlani.”

A szavazóhelyek ezúttal is 7 és 20 óra között tartanak nyitva.

Pannon RTV/Idei Sándor

Az államfő- és az előrehozott parlamenti választást azért kell megismételni egyes helyeken, vagy nem tudták megállapítani az április 3-i eredményt, vagy szabálytalanságok merültek fel.

A megismételt választások helyszíneit a CeSID oldalán találjuk.

megismételt választás
elnökválasztás
előrehozott választások
Szerbia
újrázás

Most

07:13

Olaszország több városát elöntötte az eső

Az olasz fővárosra a vasárnapra virradó éjszaka újabb heves vihar csapott le, és a nagy mennyiségű csapadék elszigetelte a szicíliai Messina teljes térségét is. A polgári védelem egészen hétfőig meghosszabbította az időjárási riasztást.
20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű