Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Magyarcsernyére és Tóbára látogatott Pásztor István

2022.03.17
12:56
2022.04.30
07:45
Forrás
Pannon RTV
Felújításokról esett szó a VMSZ bánáti körútja keretében. Pásztor István, a párt elnöke több épülő vagy felújítás alatt álló létesítményt is megtekintett.

A magyarcsernyeiek az elmúlt években több fejlesztésre is pályáztak. Juhász Attila, elnök, Együtt Magyarcsernyéért civil szervezet: „Ez az egyetlen egy útja, módja annak, hogy sikerre tudjuk vinni azokat a dolgokat, mert közösen beszéljük meg és ténylegesen olyan dolgokat próbálunk prioritásként megjelölni, amelyek a falu számára nagyon fontosak.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Folyamatban van az egykori Fábián ház ifjúsági otthonná való átalakítása is. Bicók Lilla, elnök, Ifjúsági Klub, Magyarcsernye: „Reményeink szerint az idei évben, a nyárra már befejezhetjük, hiszen az magyarcsernyei Ifjúsági Klub tavaly ünnepelte huszadik születésnapját.”

A magyarcsernyei Roham labdarúgó klubban is sikerült felújítani az öltözőket, de tervezik a lelátó felújítását is. Tanók Tamás, elnök, Roham labdarúgó klub, Magyarcsernye: „Az egyik legfontosabb már, hogy a felnőtt csapatban is egyre több csernyei, hazai és ifjúkori focistát építünk be.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A tóbaiak számára fontos lenne, hogy a magyarországi testvértelepülésüktől Csitártól kapott Petőfi mellszobrot felállíthassák. Balázs Dezső, tanácselnök, Tóba: „Az iskola és a művelődési egyesület is legnagyobb költőnk nevét viseli. Ezért azon leszünk, hogy az idei év folyamán ez a szobor felállításra kerüljön az iskola előtt.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A lakossági fórumok Magyarcsernyén és Tóbán is nagy érdeklődés mellett zajlottak. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Vannak elképzelések és mindezek az elképzelések reálisak, abban az esetben, hogyha az április harmadikával kapcsolatos elvárásaink megvalósulnak, és olyan kondícióban leszünk. Olyan érdekérvényesítő erővel rendelkezünk, olyan partnerkapcsolati viszonyt sikerül kiépítenünk, amire megvan a lehetőség, ami realitás, és amire készülünk.”

A VMSZ bánáti kampánykörútja Tordán zárult.

Pásztor István
Tóba
Magyarcsernye
VMSZ

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.