Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát

2022.03.28
19:00
2022.03.28
19:59
Forrás
Pannon RTV
Fákat ültettek Zentagunarason a 2021 és 2022 márciusa között született gyermekeknek. A Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát elnevezésű programot a helyi közösség és a VMSZ helyi szervezete valósította meg.

Tizennégy tölgyfát ültettek el Zentagunarason a helyi általános iskolával szembeni parkban. Ennyi baba született ugyanis tavaly március óta a településen. A szülők örülnek a kezdeményezésnek.

Homolya Kinga, Zentagunaras: „Nagyon szép gesztusnak tartom ezt a névvel ellátott faültetés. Tetszik, hogy egy park lesz az iskolával szemben.”

Pannon RTV

A zentagunarasi helyi közösség és a helyi VMSZ szervezete a kezdeményezője a Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát elnevezésű programnak. A gyermekek szülőföld és a természet szeretetére nevelése a program célja.

Sós Rudolf, köztársasági parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „Tradíció, hogy az unoka vagy a gyermek születésekor a nagyszülők vagy a szülők elültettek egy fát a ház környékén. Ezt szerettük volna egy kicsit feleleveníteni és visszahozni ebbe a rohanó világba. Ha a sors el is sodor valakiket innen, de szerettük volna, ha a gyökerek maradnak.”

Pannon RTV

Minden elültetett fa köré egy védőrácsot helyeztek és táblával jelzik a gyermek és szülei nevét is.

fa
gyermek
gyerek
faültetés
Zentagunaras

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.