Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Péntek 0 órától vasárnap 20 óráig kampánycsend

2022.03.31
10:43
2022.03.31
12:57
Forrás
Szerbiai RTV
Éjféltől kampánycsend lesz érvényben Szerbiában.

A választási törvény szerint a kampánycsend a választás napját megelőző 48 órán belül kezdődik és urnazárásig tart, vagyis péntek 0 órától vasárnap 20 óráig nem lehet a pártokkal, a jelöltettek kapcsolatos reklámokat, beszélgetéseket, műsorokat sugározni, propagandaanyagot küldeni, vagy választási rendezvényeket szervezni. Nem jár büntetés interneten és óriásplakátokon történő politikai reklámozásért. A választási csendet törvény írja elő, ez az időszak a választópolgároknak van szánva, hogy összegezzék a kampányról szerzett benyomásaikat, és eldöntsék kire szavaznak. A választási kampány február 15-e, a választások kiírása óta tart.

kampány
kampánycsend

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.