Ugrás a tartalomra
PAnnon RTV/Bognár Róbert

Sokan voltak kíváncsiak a VMSZ programjára Bezdánban

2022.03.11
14:36
2022.03.11
17:45
Forrás
Pannon RTV
Lakossági fórumot tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Bezdánban. A helyi közösség nagy terme zsúfolásig megtelt, sokan voltak kíváncsiak a jelöltekre és a választási programra.

A vendégeket Csapó Judit, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy az április 3-i parlamenti választások nagy mértékben befolyásolják a bezdáni lakosok jövőjét.

„Most végtelen nagy öröm tölti el a szívemet, mert látom, hogy az emberek folyamatosan érkeznek, és szinte már szék hiány van bent a teremben, ez nagyon boldoggá tesz.”

Sipos Erzsébet, a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke elmondta, két nagy öröm is érte ezen a napon a bezdániakat. Egy új emléktáblát helyeztek el a templomudvarban, valamint a bezdáni színház ismét a bezdániaké lett.

„A VMSZ és a Magyar Nemzeti Tanács segítségével megvásárolták nekünk a bezdáni színházat. Természetesen a magyar kormány segítségével, ami nagyon nagy dolog. Nagyon örülök és remélem, hogy itt is el tudjuk újságolni az embereknek ezt a nagy hírt, mert ezzel egy akkora álmunk valósult meg, hogy nem is tudom elmondani.”

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje, dr. Úri Emese elmondta, fontos megoldást találni az egészségügyet érintő kérdésekre, valamint megerősíteni, továbbfejleszteni a családpolitikát.

„Mi tulajdonképpen rendszeresen bejárjuk a Zombor környéki településeket, ahol lakossági fórumokat tartunk, ilyen nyílt témákkal mint az egészségügy, a mezőgazdaság, a közigazgatási témák. Gyakorlatilag a zombori vezetőinket elvisszük a településekre és a lakosok feltehetik a kérdéseiket.”

Fontos a személyes találkozás a szülőföldjüket szerető, nemzetileg elkötelezett emberekkel, mondta Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke.

„Összetett feladat vár ránk április 3-án, azt mondhatjuk, hogy itthon is otthon is történelmi választások lesznek. Jövőt választ a nemzet. Nem mindegy, hogy a nemzetpolitika összekovácsolja, erősíti és előre viszi a nemzetet, vagy netán fölmorzsolja. Ez lesz a tét április harmadikának. Úgyhogy arra buzdítunk mindenkit, hogy Vajdaságban szavazzanak a VMSZ-re, hogy erős belgrádi frakciónk legyen és az anyaországban pedig támogassák a Fidelisz-KDNP listáját, hogy nemzetileg elkötelezett kormány legyen Magyarországon.”

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője továbbá kiemelte, hosszú és sikeres utat jártak be a vállalkozók támogatása, valamint az új vállalkozások indulását illetően.

Bezdán
VMSZ
Zombor
Úri Emese
Juhász Bálint

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű