Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újra megismétlik a választást Veliki Trnovacban

2022.06.17
18:54
2022.06.17
20:06
Forrás
Pannon RTV
Újra megismétlik a választást a Bujanovac községhez tartozó Veliki Trnovacban, miután a Közigazgatási Bíróság elfogadta a Preševo-völgyi Albánok Koalíciójának jogorvoslati kérelmét.

Pénteken megérkezett a Közigazgatási Bíróság döntése, ami alapján harmadszor is meg kell ismételni a választást az egyik szavazóhelyen. A választás ismétlésének dátuma június 23., csütörtök. A Preševo-völgyi Albánok Koalíciója számára azért fontos ez a szavazás, mert ettől függhet, hogy bejutnak-e a parlamentbe.

Az április 3-i voksolást követően úgy tűnt, hogy nem szereznek mandátumot, a megismételt választásnál viszont megszerezték az egy képviselői helyhez szükséges szavazatszámot. A voksolást azonban május 27-én másodszor is megismételték, és akkor 12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az egy mandátum. Az albán kisebbség ezért legutóbb azért tett panaszt, mert szerintük volt olyan, aki nem megfelelő módon szavazott május utolsó vasárnapján. A panaszt előbb a helyi választási bizottság, majd a Köztársasági Választási Bizottság is elutasította, így került harmadfokon a Közigazgatási Bíróság elé.

Ezzel az április 3-án megkezdődött választási folyamat tovább húzódik, hiszen amíg nincs végleges eredmény, addig nem tud megalakulni sem a parlament, sem a kormány.

választás
Bujanovac
megismételt választás

Most

10:21

Túlhíztuk az állatvilágot

Az izraeli Weizmann Tudományos Intézet tudósainak tanulmánya szerint a Föld vadon élő szárazföldi emlőseinek összsúlya ma már kevesebb mint 10%-a a bolygón élő férfiak, nők és gyermekek együttes súlyának.
07:31

Gyerekek a kálvárián

Jézus szenvedéseire és kereszthalálára emlékeztek délután Szabadkán. A keresztúti ájtatosságon ezúttal gyerekek mentek végig a tizennégy stáción.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.