Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újra megismétlik a választást Veliki Trnovacban

2022.06.17
18:54
2022.06.17
20:06
Forrás
Pannon RTV
Újra megismétlik a választást a Bujanovac községhez tartozó Veliki Trnovacban, miután a Közigazgatási Bíróság elfogadta a Preševo-völgyi Albánok Koalíciójának jogorvoslati kérelmét.

Pénteken megérkezett a Közigazgatási Bíróság döntése, ami alapján harmadszor is meg kell ismételni a választást az egyik szavazóhelyen. A választás ismétlésének dátuma június 23., csütörtök. A Preševo-völgyi Albánok Koalíciója számára azért fontos ez a szavazás, mert ettől függhet, hogy bejutnak-e a parlamentbe.

Az április 3-i voksolást követően úgy tűnt, hogy nem szereznek mandátumot, a megismételt választásnál viszont megszerezték az egy képviselői helyhez szükséges szavazatszámot. A voksolást azonban május 27-én másodszor is megismételték, és akkor 12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az egy mandátum. Az albán kisebbség ezért legutóbb azért tett panaszt, mert szerintük volt olyan, aki nem megfelelő módon szavazott május utolsó vasárnapján. A panaszt előbb a helyi választási bizottság, majd a Köztársasági Választási Bizottság is elutasította, így került harmadfokon a Közigazgatási Bíróság elé.

Ezzel az április 3-án megkezdődött választási folyamat tovább húzódik, hiszen amíg nincs végleges eredmény, addig nem tud megalakulni sem a parlament, sem a kormány.

választás
Bujanovac
megismételt választás

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.