Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A vajdasági lakosság több mint fele valamilyen formában kapcsolódik az agráriumhoz

2022.03.04
12:19
2022.03.04
20:37
Forrás
Pannon RTV
Zsúfolásig megtelt a megújult csókai Gazdakör terme, ahol csütörtökön a helyi Mezőgazdasági Termelők Egyesületének szervezésében az aktuális mezőgazdasági pályázatok vonatkozásában tartottak interaktív beszélgetést.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Csóka községi, többek között egyházaskéri, padéi, hódegyházi gazdák gyűltek össze Csókán, hogy az őket és gazdaságukat érintő aktuális kérdésekről, felvetésekről tudjanak interaktív formában tájékozódni. Hiánypótló tájékoztatás mindez a helyi agráriumot illetően, hiszen a helyi lakosság nagyobb százalékának bevételi forrásként van jelen az életében a mezőgazdaság - véli Tóth Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselőjelöltje.

„Azt mondhatjuk és kijelenthetjük, hogy igenis érdekeltek a helyi termelők, a különböző hatalmi szintek által nyújtotta támogatásokkal, mezőgazdasági támogatásokkal. Aktívan pályáznak a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségén keresztül működtetett falugazdász hálózat segítségével.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Vajdasági Magyar Szövetség fontosnak tartja a lakossággal való közvetlen találkozást, hiszen így első kézből tud értesülni a termelőket érintő problémákról, amelyekre érdekképviseletük által a későbbiek során, hatalmi szinten megoldást tud találni- mondta el felszólalásában Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje.

„Nagyon fontos az, hogy akik itt képzelik el a jövőjüket, akik mezőgazdasággal foglalkoznak, azok közül minél többen itt maradjanak és a Vajdasági Magyar Szövetség akár a gazdaságfejlesztési programon keresztül, akár egyéb más programokon keresztül is mindent megtett annak érdekében, hogy minél több termelőt megtartson az ágazatban. Fontos az itthon maradás az egész közösség megmaradásának szempontjából.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jövőben tovább kívánjuk folytatni az agrárium fejlesztését, hiszen nem mellékesen a délvidéki, vajdasági magyarság közel fele valamilyen formában kapcsolódik a mezőgazdaság ágazatához - tette hozzá Fremond.

mezőgazdaság
Fremond Árpád
Tóth Zoltán
VMSZ
Mezőgazdasági Termelők Egyesülete

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű