Ugrás a tartalomra
RIK

Változott a képviselői helyek leosztása

2022.04.06
11:01
2022.04.06
17:21
Forrás
Pannon RTV
A Köztársasági Választási Bizottság legfrissebb adatai, a 99,17 százalékos feldolgozottság szerint a szerbiai előrehozott parlamenti választáson a legtöbb szavazatot az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk lista kapta.

A lista a voksok 42,92 százalékát szerezte meg, ami jelen állás szerint 120 képviselői mandátumot jelent nekik.

Őket követi a Marinika Tepić – Együtt Szerbia Győzelméért lista, amely a szavazatok 13,69 százalékával 38, az Ivica Dačić-Szerbia kormányfője lista pedig 11,43 százalékkal 31 képviselői mandátumot szerzett.

A jelenlegi adatok szerint a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista a szavazatok 1,58 százalékát szerezte meg, ezzel 6 képviselői mandátumot tudhat magáénak a parlamentben.

A RIK jelenlegi adatai szerint a szavazásra jogosult polgárok 58,72 százaléka járult urnákhoz vasárnap.

RIK

99,36 százalékos feldolgozottság mellett továbbra is toronymagasan Aleksandar Vučić kapta a legtöbb szavazatot az elnökválasztás első fordulójában - olvasható a Köztársasági Választási Bizottság élő eredménykövetőjén. Az eddigi szerb elnök a szavaztok több mint 58 százalékát kapta meg, 2,2 milliónál is több polgár támogatta Vučićot szavazatával. A második az Együtt Szerbia Győzelméért nevű lista által indított Zdravko Ponoš jelenleg, a szavazatok több mint 18 százalékával, míg a harmadik helyen Miloš Jovanović áll jelenleg, ő a NADA koalíció jelöltje. A szavazatok csaknem 6 százalékát szerezte meg.

választások 2022
Szerbia
Szerb Haladó Párt
VMSZ
Együtt Szerbia győzelméért
Ivica Dačić

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű