Ugrás a tartalomra

„Ada község a gazdaságfejlesztési program legnagyobb nyertese"

2023.11.21
10:51
2023.11.26
14:50
Forrás
Pannon RTV
Megújult iskola, sikeres vállalkozók, jelentős beruházások. Oktatási intézményeket látogatott meg tegnap Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke Ada községben.

A moholi Novak Radonić Általános Iskolában 380 diák jár. Az intézményben vizesblokkot építettek ki és tantermek lettek korszerűsítve, mintegy 3 millió dinár értékben. Az adai Cseh Károly Általános Iskola két épületére 42 millió dinárt tudtak az illetékesek fordítani, tartományi forrásból. Megoldódott a központi fűtés problémája, megújult az épület. Valamint a másfél évvel ezelőtt megrongálódott tornaterem felújításáról is szó esett.

Ferenc József, igazgató, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „A törökfalusi épületünkre is vár egy igen komoly felújítás, és reméljük, hogy az is hamarosan mederbe kerül, és az idei évben még sikerült a tartományi oktatási titkárság segítségével elkészíteni a völgyparti épület teljes dokumentációját, amely egyik alapja, hogy bármely pályázaton el tudjunk indulni.”

Az oktatási intézmények megtekintését követően egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt a vállalkozók a politikusokkal. Kóos Sándor cégje saját telephelyre pályázott, míg Mrkšić Hudik Ela, a Prosperitati Alapítvány start up-lehetőségét használta ki.

Koós Sándor, vállalkozó, Ada: „2020-ban született meg az az üzlet, hogy amennyiben tudunk támogatást kapni a Prosperitati Alapítványtól, abban az esetben segítséggel és önerővel ezt meg tudjuk erősíteni. Úgyhogy 2021-ben átadtuk a pályázatot és nyertünk.”

Mrkšić Hudik Ela, vállalkozó, Ada: „Önerőből nem tudtunk volna belevágni, tehát mindenképp a Prosperitati lendített meg bennünket és azután, amikor már belevágtunk akkor érdekes módon a körülmények is úgy alakultak, hogy minden csak hozzáadott a történethez.”

Ada község a vállalkozók, vállalkozások fellegvára lett, ami legnagyobb mértékben a Vajdasági Magyar Szövetségnek köszönhető - emelte ki Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke. „December 17-én arról fogunk dönteni, hogy folytatni fogjuk-e ezt az utat, vagy hátat fordítunk mindezeknek az eredményeknek. Erős tartományi és országos Vajdasági Magyar Szövetség frakció parlamenti képviselet garantálja a folytatást.”

Juhász Bálint hozzátette, Ada a gazdaságfejlesztési program legnagyobb nyertese: közel 1100 sikeres pályázattal és 13,5 millió eurós támogatással.

Választások 2023
gazdaságfejlesztési program
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2023

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.