Ugrás a tartalomra

Az ellenzék szerint ők jelentik a fényt Szerbiában

2023.09.30
20:00
2023.11.02
08:11
Forrás
Pannon RTV
Már a választásokra készül az ellenzék egy része, ismét tüntettek Belgrádban.

Ismét utcára vonult az ellenzék egy része Belgrádban. A Szerbia az Erőszak Ellen elnevezéssel összehívott demonstrációt immár 22. alkalommal tartják meg a fővárosban. A tüntetésen Radomir Lazović, a Zöld-baloldali klub képviselője a színpadról az összegyűltekhez szólva feltette a kérdést, hogy vajon hogy érzik magukat az emberek a belgrádi iskolai lövöldözés, a mladenovaci tömeggyilkosság, a vérontások, a legújabb koszovói összecsapások, a nők ellen elkövetett családon belüli erőszak, az elszabaduló árak és az új valóságshow-k közepette. Az ellenzéki politikus leszögezte: másfajta Szerbiát akarnak, egy olyan országot, amelyre büszkék lehetnek.

„Azért jöttünk ide, hogy támogatásukat kérjük, hogy így legyen. Kikényszerítettük őket, hogy kiírják a választásokat, és most itt van az ideje a győzelemnek. Az Ön támogatását kérjük, hogy legyőzzük a Szerbiánkra borult sötétséget. Mi vagyunk a a fény, ők a sötétség” – zárta szavait Lazović.

A beszédek elhangzása után a tüntetés résztvevői a Szerbiai Rádió és Televízió épületéhez vonultak, ahol a felszólalók kritikát fogalmaztak meg a médiával és a tájékoztatással kapcsolatban. Az RTS épülete előtti beszéd után Lazović átfestette rózsaszínre az épület bejáratánál lévő táblát.

Szerbia az erőszak ellen
tüntetés
Választások 2023

Most

14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.