Ugrás a tartalomra

Brnabić azt mondja, semmiféle dátumról nem beszélt, de voksolhatunk decemberben

2023.09.29
16:05
2023.11.02
08:11
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
A rendkívüli választások megtartásának részleteiről nyilatkozott a szerb miniszterelnök.

A rendkívüli választások megtartásának részleteiről nyilatkozott a szerb miniszterelnök. Ana Brnabić hangsúlyozta, a szerb kormány ülésén semmiféle dátumról nem beszélt, de azt gondolja, hogy a voksolást megtarthatják decemberben. Hozzátette, tévesek azok a médiában megjelent információk, miszerint ő arra kérte a minisztereket és az államtitkárokat, hogy október közepéig minden határozatot fogadjanak el. A kormányfő kiemelte, az ő lemondása már hónapok óta terítéken van.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „A kormányülésen nem adtam meg semmiféle dátumot. Azok az információk, amelyeket a kormányülésen jelenlévő emberektől kaptak, nem pontosak. Nem adtam meg dátumokat. Ami engem illet, hiszem és remélem, hogy decemberben lesznek a választások. Ahogy eddig folyamatosan beszéltünk róla, mindig készen állunk a választásokra. Én azt mondtam, hogy jobbnak tartom, ha mielőbb megtartjuk, nem később. Végül pedig két hónapja azt mondtam, hogy a lemondásom terítéken van, és az ellenzék, ha már választásokat akart, beszélni kell annak technikai részleteiről is.”

Ana Brnabić
választások
Választások 2023

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.