Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: A tartományin is 6-os rajtszámmal

2023.11.21
21:48
2023.11.22
10:40
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
6-os számmal adta át tartományi választási listáját a Vajdasági Magyar Szövetség, tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

A lista élén Juhász Bálint áll, amelyet további 119 tettre kész magyar polgártársunk követ - tette hozzá. A bejegyzésében VMSZ megbízott elnöke úgy fogalmaz, külön bizakodásra ad okot, hogy mindössze négy óra alatt 6526-an írtak alá a szükséges 2000 fő helyett. A VMSZ a vajdasági magyar összefogást és a vajdasági autonómiát képviselve indul a megmérettetésen - írja dr. Pásztor Bálint.

6-os sorszámmal indulhat tehát december 17-én a Vajdasági Magyar Szövetség a tartományi választásokon, csakúgy mint a köztársaságin is - jelentette be dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, a tartományi képviselőház előcsarnokában megtartott sajtótájékoztatón. A VMSZ már pénteken összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges érvényes aláírásszámot.

A Vajdasági Magyar Szövetség éjfél után 10 perccel nyújtotta be a Vajdasági Magyar Szövetség – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! elnevezésű választási listáját, amelyet 6526 polgár támogatott. Ez több mint háromszorosa a tartományi választási listaállításhoz szükséges aláírás-mennyiségnek. A VMSZ 4 óra alatt megszerezte az aláírásokat.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „A Vajdasági Magyar Szövetség a tartományi választásokon is részt vesz, 6-os számmal indulunk a tartományi választásokon is, ahogy a köztársasági parlamenti választások esetében is ez elmondható. Szeretném megköszönni a polgároknak, hogy ilyen nagy számban támogatták aláírásukkal a tartományi választási indulásunkat. 6526-an írták alá a támogatásunkat, illetve támogatták aláírásukkal a listánkat, még a pénteki nap folyamán. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy azért nem adtuk át korábban, csak ma a listát, mert a hatos számot vártuk, hogy azonos rajtszámmal tudjunk indulni mindkét választáson.”

A VMSZ ezek után párhuzamosan folytatja kampányát a köztársasági és a tartományi voksolásra. Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta, fontos, hogy a vajdasági magyar közösségnek a VMSZ színeiben erős érdekképviselete legyen Újvidéken és Belgrádban is. Bejelentette: a tartományi lista vezetője Juhász Bálint lesz.

Juhász Bálint, tartományi listavezető, VMSZ: „A tartományi és az országos választásokon is 6-os számmal indulunk, és arra kérjük a polgárokat, hogy december 17-én mindkét listánkat támogassák, amely lista azt gondolom, hogy teljes mértékben lefedi a vajdasági magyar közösséget, a Szabadka, a Topolya és környéke, a nyugat-bácskai, a Tisza-menti, a dél-bácskai, a bánáti régió képviselői arányosan jelen vannak, fiatalok és idősek, tudományos fokozattal rendelkezők, de a Vajdaság legnagyobb részét leképező földművesek, vállalkozók, tanárok, és a szó legnemesebb értelmében vett egyszerű polgárok, emberek is szerepelnek rajta.”

A Vajdasági Magyar Szövetség teljes, 120-as listával indul a tartományi választásokon december 17-én.

Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
tartományi választási lista
Vászatások 2023
Választások 2023

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.