Ugrás a tartalomra

Hétfőtől egész napos nyitvatartással dolgozik a horgosi közúti határátkelő

2023.11.17
11:48
2023.11.18
07:29
Forrás
Pannon RTV
Dr. Pásztor Bálint a Facebook oldalán osztotta meg az információt. Az említett átkelő 2024. január 31-én 24 óráig folyamatos nyitvatartással fogadja az utasokat - áll a police.hu oldalon.

Hétfőtől egész napos nyitvatartással várja az utazókat a horgosi közúti határátkelőhely - jelentette be dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke. A Horgos 2 határátkelő nyitvatartási ideje november 20-tól napi 12 óráról huszonnégy órára hosszabbodik a két ország vezetőinél tett közbenjárásomnak köszönhetően - olvasható a VMSZ megbízott elnökének posztjában. Újvári Zsombor képviselőtársam nemrég a köztársasági parlamentben szólalt fel az ügy érdekében - tette hozzá. Dr. Pásztor Bálint elmondta, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Lázár János és Bratislav Gašić miniszterekkel ő maga tárgyalt erről a múlt héten. A Vajdasági Magyar Szövetség hosszú évek óta követeli a határhelyzet rendezését - nyilatkozta a Magyar Állandó Értekezleten a Pannon RTV stábjának a VMSZ megbízott elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „Nagyon sokat tettünk az elmúlt években annak érdekében, hogy ez bekövetkezhessen. Nincs olyan ingázó,aki nem talált meg az elmúlt hetekben, 1-2 hónapban azzal kapcsolatban, hogy hosszabbítsuk meg a határátkelő nyitvatartását. Az Orbán Viktorral, Lázár Jánossal, Bratislav Gašićtyal folytatott megbeszélések következtében a dolgok jelenlegi állása, hogy hétfőtől, november 20-tól a 7-től 19 óráig helyett 0-24 órában tart nyitva a Horgos 2 határátkelőhely.”

A horgosi közúti határátkelőhelyhez látogatott kollégánk, Herczeg Zsolt, aki a helyieket és az utazókat arról kérdezte, hogy milyen változásokat hoz a határ meghosszabbított nyitvatartása, illetve örülnek-e a változásnak.

Tóth Sára, Bajsa: „Én hétvégenként elég sűrűn ingázok át a határon. Ez sokban megkönnyíti az ingázást, hogy most 24 órán keresztül nyitva lesz a határ.”

Fekete Albert, Horgos:
„- Nagyon örülünk neki, hogy végre megszületett ez a döntés, mert így sokkal könnyebb lesz munkába járni.
- Minden nap ingáznak?
- Én igen, ide járok Szegedre dolgozni.
- Eddig ezt, hogy oldották meg ha este bezárt a határ?
- Körbe a nagy határon kellett menni, én biciklivel menetem.
- Ez mekkora kerülő?
- Az fél órás kerülő volt pluszban. Meg ha esett az eső jól eláztam miatt, úgyhogy nem volt olyan kellemes.
- Akkor mondhatjuk,hogy ez örömhír?
- Igen, ez egy nagyon nagy örömhír.”

Papp Cecília, Zenta:
„- Nagyon örülök neki, hogy a nyitvatartás 24 órás lett. Mivel az unokáim is ingáznak, fiaim is és nem mindegy, hogy mekkora kerülővel jönnek haza. A kilométer is számít és az idő is pénz.
- Ez örömhír?
- Hát hogyne lenne az, én is járok át.”

Választások 2023
Dr. Pásztor Bálint
Választások 2023

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.