Ugrás a tartalomra

Hivatalos: Bővül a VMSZ frakciója, 6 képviselői hellyel rendelkezik az országos parlamentben

2024.01.13
13:32
2024.01.13
18:49
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Kihirdette a Köztársasági Választási Bizottság a szerbiai parlamenti választások hivatalos végeredményét.

A Vajdasági Magyar Szövetség 4434 szavazattal kapott többet, mint a 2022-es választásokon. Egy fővel bővül a VMSZ frakciója, ugyanis az eddigi 5 helyett 6 képviselői hellyel rendelkezik az országos parlamentben - írja Facebookon dr. Pásztor Bálint, a párt megbízott elnöke.

A választók Kovács Elvira nagybecskereki okleves közgazdászt, Bájity Borisz újvidéki mester jogászt, Tóbiás József adai vállalkozót, dr. Úri Emese zombori szakorvost, mgr. Újhelyi Ákos szabadkai okleves közgazdászt és dr. Pásztor Bálintot juttatták a VMSZ színeiben parlamenti mandátumhoz. 

Köszönöm a Vajdasági Magyar Szövetség nevében az egyértelmű választói felhatalmazást, legitimitást a munka folytatásához! - fejezi a bejegyzését dr. Pásztor Bálint.

Választások 2023
Választások 2023

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.