Ugrás a tartalomra

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

2023.11.28
18:42
2023.11.28
19:41
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.

Meglátogatta az Óbecse községhez tartozó, restitúció alatt álló, elhanyagolt állapotban lévő Bogdan Dunđerski-kastélyt, majd Óbecsére látogatott Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör telt házzal várta őt és a Vajdasági Magyar Szövetség listavezetőit. Juhász Bálint szerint a Vajdasági Magyar Szövetség gazdaságfejlesztési programjában az óbecseiek kimagaslóan teljesítettek.

Juhász Bálint, tartományi listavezető, VMSZ: „1410 nyertes pályázat 15 millió eurónyi támogatás lehívását eredményezte, és 30 millió eurónyi beruházást sikerült megvalósítaniuk. Közel 180 vállalkozó közel ezer gazdaság, 88 új vállalkozás, házvásárlók, úgyhogy ilyen sikeresen szerepeltek a programban.”

Fontos megvédeni az eddigi eredményeket, ehhez pedig szükség van arra, hogy a magyar közösségnek továbbra is erős érdekképviselete legyen tartományi és köztársasági szinten is - erről is beszélt a lakossági fórumon dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke: „Az óbecsei magyaroktól azt kérem, mint mindenkitől Vajdaság-szerte függetlenül attól, hogy tömbben vagy szórványban élnek, hogy védjük meg az eddigi eredményeinket, adjunk esélyt arra, hogy folytatni tudjuk azt a tevékenységet, amelyet Óbecse és az óbecsei magyarság fennmaradása, fejlődése érdekében kifejtettünk az elmúlt időszakban. A VMSZ az egyetlen olyan magyar párt, amely folyamatosan tesz a vajdasági magyarok fejlődése érdekében.”

„Két Bálintra és két hatosra szavazzanak!” – ezt üzente a hallgatóságnak Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter: „Komoly próbatétel előtt állnak, mert ez a megmérettetés és annak a sikere nem lesz közömbös. Ha van erőnk, ha van összefogás, ha sokan elmennek az itteni magyarok közül szavazni és a Vajdasági Magyar Szövetség, Pásztor Bálint csapata jól szerepel, és minél többen a hatos listát karikázzák be és a két Bálintra szavaznak, akkor azt gondolom, hogy eredményesek leszünk. Ehhez azonban az átlagnál nagyobb összefogásra, aktivitásra és részvételre van szükség.”

A fórumon elhangzott: köztársasági és tartományi szinten is erőt kell képviselniük a magyaroknak, és ezt az erőt a megszerzett mandátumok jelentik.

Lázár János
Óbecse
Választások 2023
Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2023

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.