Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

1, 2 ili 4 odsto prihoda

2022.06.23
13:47
2022.06.23
16:42
Forrás
Pannon RTV
Toliko će meštani Mesnih zajednica „Pobeda" i „Gornja Rogatica" morati da plaćaju kao mesni samodoprinos narednih deset godina, u zavisnosti od toga da li su penzioneri, zaposleni ili preduzetnici.

Na sednici Skupštine opštine Bačka Topola je, između ostalog, doneta odluka i o uvođenju mesnog samodoprinosa. U septembru će na tu temu biti organizovan referendum, kako u Bačkoj Topoli, tako i u Pačiru – rekao je predsednik Opštine Bačka Topola, Adrijan Satmari.

Odbornici su doneli odluku i o finansiranju troškova putovanja srednjoškolaca. Konkurs, koji se odnosi na tu temu, biće raspisan pre septembra. Među tačkama dnevnog reda bila je i odluka o dodeli nagrade „Pro Urbe" za 2022. godinu, a prizanja će ovoga puta dobiti Ištvan Žaki, Atila Černik i Zdravko Savić. Takođe je doneta odluka i o tome da se u svrhu urbanog razvoja izvrši eksproprijacija imovine koja pripada drugom bloku u Bačkoj Topoli. Stanove koji se tu nalaze lokalna samouprava će otkupiti po tržišnim cenama.

Pannon RTV

Adrijan Satmari, predsednik Opštine Bačka Topola: „Blok dva, koji obuhvata Gradski stadion, Gradski bazen i Gradski park. Tu želimo da izvršimo nova infrastrukturna ulaganja i želimo da izgradimo jedan veći parking prostor, koji pre svega treba da zadovolji potrebe bazena i Gradskog stadiona."

prihod
Bačka Topola
Adrijan Satmari

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.