Ugrás a tartalomra

10.000 starih predmeta u Kući Starih Zanata

2017.08.13
12:02
2024.03.19
08:32
Pod nazivom “Upoznavanje sa starim zanatima” je otvorena izložba u senćanskoj Kući Starih Zanata sa 10.000 starih predmeta.

Predmeti obuhvataju 20 starih zanata, mogli su se videti stari motori, alati, upotrebni i ukrasni predmeti, a jedan stari gramofon je davao muzičku podlogu celom događaju. Učesnicima je zanimljiva izložba, ipak su prikazani predmeti koje mnogi nisu videli uživo, jer nisu više u upotrebi.

Otvoreni dan je bila prilika da se promoviše Kuća Starih Zanata – rekao je Tamaš Pece, predsednik Udruženja: “Ovo je bio naš prvi zvanični događaj, kao udruženja građana, znači sad smo prvi put iskoristili konkursne izvore i pravno smo se aktivirali.”

Kuća Starih Zanata se može posetiti u toku vikenda, ulaz je besplatan.

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.