Ugrás a tartalomra
tölcséres gramofon

10.000 starih predmeta u Kući Starih Zanata

2017-08-13
12:02
2017-10-04
12:20
Pod nazivom “Upoznavanje sa starim zanatima” je otvorena izložba u senćanskoj Kući Starih Zanata sa 10.000 starih predmeta.

Predmeti obuhvataju 20 starih zanata, mogli su se videti stari motori, alati, upotrebni i ukrasni predmeti, a jedan stari gramofon je davao muzičku podlogu celom događaju. Učesnicima je zanimljiva izložba, ipak su prikazani predmeti koje mnogi nisu videli uživo, jer nisu više u upotrebi.

Otvoreni dan je bila prilika da se promoviše Kuća Starih Zanata – rekao je Tamaš Pece, predsednik Udruženja: “Ovo je bio naš prvi zvanični događaj, kao udruženja građana, znači sad smo prvi put iskoristili konkursne izvore i pravno smo se aktivirali.”

Kuća Starih Zanata se može posetiti u toku vikenda, ulaz je besplatan.

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.