Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

14 hiljada uspešnih prijava na konkurse „Prosperitati"-ja

2022.01.12
17:32
Forrás
Pannon RTV
Od više od 16 hiljada prijava, više od 14 hiljada je bilo uspešno na do sada raspisanim konkursima Fondacije „Prosperitati".

Kupovina kuće, ulaganje u gazdinstvo, pokretanje biznisa i njegov razvoj – između ostalog je i u tome pomoć pružila Fondacija u prethodnom periodu. Konkurs za kupovinu kuće, koji je raspisala Fondacija „Prosperitati", bio je od velike pomoći porodici Gabrijele Nađ iz Šupljaka. „Prijavu smo predali krajem 2017. godine, a odluka je doneta početkom 2018.godine, na naše veliko zadovoljstvo, prijava je bila uspešna i podržana je naša kupovina kuće. Iznos je bio 1200000 dinara, dakle oko 10 hiljada evra. To nam je bila velika pomoć u kupovini te kuće."

Pannon RTV

Gabor Kovač, takođe iz Šupljaka, prijavio za pomoć za kupovinu traktora 2018. godine: „Ova prilika je dala veliki podsticaj manjim farmama, kakva je i naša. Traktor Foton 504 od 50 konjskih snaga bio je naš konkursni zahtev i veoma smo zadovoljni što nam je više od dve trećine ukupne vrednosti od 1740000 dinara obezbedila Fondacija „Prosperitati"."

Pannon RTV

Fondacija „Prosperitati" je obezbedila i nastavlja da obezbeđuje pomoć za sve Mađare u Vojvodini - rekao je Balint Juhas, gostujući u našoj emisiji „Subjektiv":

„- Ukupno se konkurisalo više od 16 hiljada ljudi, dakle pristiglo je više od 16 hiljada prijava, a od toga je nešto više od 14 hiljada prijava bilo uspešno. U suštini možemo reći da je ostvareno ulaganje od preko 350 miliona evra, od čega je isplaćeno otprilike više od 173 miliona evra.

- To bi bilo mnogo i za dobitak na lutriji.

- Mislim da bi to bilo mnogo i za više zajedničkih dobitaka na lutriji."

Pannon RTV

Ako Mađarska bude imala vladu kao do sada, i ako Savez vojvođanskih Mađara bude predstavljao takvu političku snagu ovde u Vojvodini kao do sada, odnosno jedna Vlada otvorena za nacionalna i prekogranična pitanja i Savez vojvođanskih Mađara sa snažnim ostvarivanjem političkih interesa, onda će program svakako imati  svoj nastavak – naglasio je upravitelj Fondacije.

Prosperitati
konkurs
prijava
Balint Juhas

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.