Ugrás a tartalomra
Pixabay

148 novozaraženih i 5 novih žrtava za jedan dan u Srbiji

2020.04.04
17:31
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji do danas u 15 časova registrovano 1.624 potvrđenih slučajeva, do sada preminulo 44 osoba. Stručnjaci tvrde da je situacija trenutno pod kontrolom.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu dr. Goran Stevanović je na današnjoj konferenciji za medije rekao: do sada je u Srbiji ukupno testirano 6401 osoba, u poslednja 24 sata testirano 645 osoba, od toga 148 pozitivno. Za poslednjih 24 sata preminulo je 5 osoba, do sada ukupno 44. Trenutno je hospitalizovano ukupno 1046 pacijenata, od toga je njih 89 na respiratoru. Na Sajmu u Beogradu takođe su smešteni ljudi.

„Na sajmištu smo smestili 69 pacijenata, koji su prošli testiranje, od kojih je 38 bilo negativno. Njih ćemo testirati u skladu sa protokolom naredna 24-48 sata. Ako njihovi rezultati i dalje budu negativni, poslaćemo ih u kućni karantin.”

Stevanović se zahvalio građanima Srbije, koji se odgovorno ponašaju. “Hvala svima koji se pridržavaju mera. Ono što je najvažnije, da se nismo pridržavali preduzetih mera ili da ih nismo uveli, i da se stavovi struke da pokuša ublažiti epidemiju nisu od početka uzeli u obzir, verovatno bi bilo 10 puta više zaraženih.”

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu zbrinuto je 84 pacijenata – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. “Petoro pacijenata je na respiratoru. U poslednja 24 sata od ukupnog broja novozaraženih, odnosno pozitivnih rezultata ispitivanja na celoj teritoriji Srbije, u Vojvodini je bilo ukupno 22.”

Inače u novosadskom centru, ortopedska klinika je takođe spremna za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, a novosadski sajam se preuređuje u privremenu bolnicu.

Stručnjaci i dalje upozoravaju da se svi pridržavaju obaveznih propisa u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

koronavirus
Srbija
žrtva

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.