Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Soós Georgina

200.000 građana može dobiti vaučer za odmor od 15.000 dinara

2022.06.26
13:52
2022.06.26
15:34
Forrás
Pannon RTV
Od ponedeljka, odnosno od sutra se mogu podnositi prijave za vaučere za odmor u Srbiji u vrednosti od 15.000 dinara, rekla je Tatjana Matić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija je naglasila da se prijave za vaučere mogu podneti na šalterima svih poslovnica Pošte Srbije.

Dvesto hiljada građana - penzionera, nezaposlenih, studenata i onih koji zarađuju manje od 70.000 dinara - mogu dobiti vaučer od 15.000 dinara. Za razliku od 10.000 dinara mogu se prijaviti i svi oni koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara. Vaučeri će važiti do 31. oktobra i rezervacija gostiju mora da obuhvata minimum 5 noćenja za ovu vrstu vaučera.

Država je za tu namenu osigurala tri milijarde dinara.

Pannon RTV/Soós Georgina

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije: "Treba da se donese dokumentacija. Penzioneri to vrlo dobro znaju, poslednji ček od penzije. Dakle, lica koja su nezaposlena potvrdu od Nacionale službe za zapošljavanje. Studenti svoje potvrde i svoje indekse. I to su već poznate procedure. Ono što je važno, jeste da im je potrebna, svima im je potrebna rezervacija kod ugostitelja gde žele zaprvo da provedu u Srbiji svoje godišnje odmore."

vaučer
odmor

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.