Ugrás a tartalomra

200.000 građana može dobiti vaučer za odmor od 15.000 dinara

2022.06.26
13:52
2022.06.26
15:34
Forrás
Pannon RTV
Od ponedeljka, odnosno od sutra se mogu podnositi prijave za vaučere za odmor u Srbiji u vrednosti od 15.000 dinara, rekla je Tatjana Matić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija je naglasila da se prijave za vaučere mogu podneti na šalterima svih poslovnica Pošte Srbije.

Dvesto hiljada građana - penzionera, nezaposlenih, studenata i onih koji zarađuju manje od 70.000 dinara - mogu dobiti vaučer od 15.000 dinara. Za razliku od 10.000 dinara mogu se prijaviti i svi oni koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara. Vaučeri će važiti do 31. oktobra i rezervacija gostiju mora da obuhvata minimum 5 noćenja za ovu vrstu vaučera.

Država je za tu namenu osigurala tri milijarde dinara.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije: "Treba da se donese dokumentacija. Penzioneri to vrlo dobro znaju, poslednji ček od penzije. Dakle, lica koja su nezaposlena potvrdu od Nacionale službe za zapošljavanje. Studenti svoje potvrde i svoje indekse. I to su već poznate procedure. Ono što je važno, jeste da im je potrebna, svima im je potrebna rezervacija kod ugostitelja gde žele zaprvo da provedu u Srbiji svoje godišnje odmore."

vaučer
odmor

Najnovije

Najčitanije

Semenska roba je sve skuplja, rastu troškovi proizvođača

Poljoprivredni proizvođači semensku robu moraju da plate najmanje 10 odsto više nego prošle godine. Osim toga, poskupelo je i gorivo, što još više povećava troškove proizvođača. Jedino su cene đubriva smanjene, zajedno sa njima i cene žitarica.